2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Bananiniai grietinėlės ledai

Tokiomis dienomis gelbsti tik ledai ir ledukai gėrimuose. Įstrigau namuose po ilgos, intensyvios, vietomis nervingos, vietomis labai įspūdingos savaitės su gera muzika, kokteiliais, šiltomis naktimis ir vienu nuostabiu saulėtekiu. Nenoriu niekur eiti, nebent trumpam pakilti iš lovos ir iš šaldytuvo pasiimti ledų.
Gerai gerai, meluoju, nėra taip blogai. Karštis leidžia man, užkietėjusiai šaltakraujei, pagaliau miegoti be kojinių.

Šituos ledus gaminau praėjusį savaitgalį su mama. Tuomet buvo daug vėsiau, tad vos suvalgėme po dvi didžiules porcijas. O kad kas nors duotų jų dabar...



Bananiniai grietinėlės ledai


4 porcijoms reikės:
kiaušinio baltymo
80 gramų cukraus pudros
3 vidutinio dydžio bananų
kelių šaukštų citrinos sulčių
250 mililitrų riebios grietinėlės
žiupsnelio druskos

Atšaldytą kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų. Pabaigoje įplakti šaukštą cukraus pudros.
Bananus gerai sutrinti (šakute arba blenderiu), užpilti juos citrinų sultimis. Sudėti likusią cukraus pudrą, supilti grietinėlę, įberti druskos ir gerai išplakti. Tuomet įmaišyti išplaktą kiaušinio baltymą, masę pilti į šaldymo indą, uždengti ir dėti į šaldiklį.
Kas valandą prisiminti ledus, permaišyti juos šakute ar išplakti, kad stingtų tolygiai.

Šaltinis - receptą mačiau ir delfi, ir lrytas.lt...





Dar labai trumpai reikėtų papasakoti apie knygų iššūkį, vis dėlto mėnesio pabaiga. Įveikiau Haruki Murakami "Avies medžioklė" ir dabar galvodama apie tą sniegą ir šaltį paslaptingame pasaulio krašte, visai norėčiau ten atsidurti.
Matyt, tuomet, kai skaičiau šią knygą pirmą kartą, dar buvau per jauna. Dabar, po studijų ir modernių rašytojų pažinimo, šį romaną "suskaičiau" gana greitai ir smagiai.

---

Ak, man per karšta net galvoti. Ypač apie tokius dalykus, kurie iš tiesų neramina. Pavyzdžiui, pasimatymų žaidimai ar rytojaus tiesioginis eteris su (tikiuosi) Ignu, ar miego klausimas, kai Lietuvos vyrai siaubingai vėlai žaidžia savo pirmąjį mačą su Argentinos vyrais - dažniausiai aš tokiu metu jau sapnuoju pirmą sapną...
Išsivežkite mane prie jūros!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą