2011 m. liepos 18 d., pirmadienis

Bananų pyragas

Šis savaitgalis priklausė mėlynių pyragui, (s)Magučių terasai, UNO žaidimui, ežerams, draugams ir šuniui - lapei. Prisiminiau vaikystės vasaras, praleistas kaime, bet turbūt tik dabar galiu jas tinkamai įvertinti, kai dūstu nuo karščio darbe, o ne guliu po obelimi skaitydama knygą (nes vis tiek daugiau nėra ką veikti).


O štai praeitas savaitgalis, kurį leidau savame Saulės mieste (ne prekybos centre, ne ne), priklauso bananų pyragui. Jis greitai iškepamas, skanus ir netgi ne taip jau sunkiai transportuojamas tuos 200 kilometrų atgal į sostinę.


Bananų pyragas


4 bananai
4 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
150 g cukraus
160 g miltų
3 šaukštai aliejaus
saujos graikinių ar kitokių riešutų
2 šaukštai rudojo cukraus

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Į šį plakinį suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Į tešlą supilti aliejų, sudėti tris smulkiai pjaustytus bananus ir sumaišyti.

Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Supilti tešlą, ant viršaus išdėlioti ketvirto banano griežinėlius, pabarstyti ruduoju cukrumi bei smulkintais riešutais.

Kepti apie 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.


Gal pyragas ir nelabai fotogeniškas, bet patiko ir man, ir tėvams, ir draugams, ir netgi direktorei, kuri paskui irgi jautė pareigą atnešti man ką nors skanaus :).

1 komentaras:

  1. Vidinį aš atspindinti šuns nuotrauka:) taip ir nepavyko priversti bent vienam įkąsti. Net ir urgzti neprivertėt:)

    AtsakytiPanaikinti