2013 m. vasario 14 d., ketvirtadienis

Sausainiai su rožiniais pipirais

"Šventinės" dienos šiemet praeina be jokių ypatingų jausmų. Užgavėnės beveik be blynų (bet bent su kava prie Kauno marių braidant po sniegynus), Įsimylėjėlių diena - be vyro (bet su šokoladu ir alumi), o apie Lietuvos valstybės atkūrimo dieną kol kas bijau galvoti. Greičiausiai dirbsiu, mokysiuosi ir skaitysiu darbines knygas. Šios dienos man tokios varginančios, kad kartais nuo gniuždančios įtampos norisi tiesiog verkti.

Kita savaitė bus visiškas kostmosas. Prie jo pradėjau pratintis jau dabar: ėjau į pasimatymą su "Žalgirio" treneriu, sėdėjau ofise viršvalandžius, papildomai prisigalvojau begalę nereikalingų problemų ir netgi nusprendžiau galiausiai pasiduoti jausmams. Juos išreiškiau prikepusi sausainių su rožiniais pipirais.


 kelioms skardoms sausainių reikės:

100 gramų sviesto
6 šaukštų rudojo cukraus
kiaušinio
1,5 stiklinės miltų
1/3 šaukštelio kepimo miltelių
poros šaukštų rožinių pipirų

Sviestą išlydyti, į jį supilti rudąjį cukrų. 
Mišiniui pravėsus, įmušti kiaušinį ir suberti kepimo miltelius, sumaišytus su miltais. Viską išminkyti iki vientisos masės. 
Tuomet tešlą iškočioti ir suformuoti norimos formos sausainius. Į juos įspausti po kelis rožinius pipirus.
Kepti apie 10-12 minučių kepimo popieriumi išklotoje skardoje, pašautoje į  iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Šaltinis - Virtuvės mitų griovėjų kulinarinis kalendorius 2013.


Ir dar - šiandien taip netikėtai (?) pagalvojau apie Valentino dieną. Gali būti, kad švenčiau ją tik vieną kartą (arba tai buvo taip įsimintina, kad visi kiti metai nublanko) - su tuometine meile ėjome žaisti biliardo, kuris man labai nesisekė, ir į siaubo filmą apie Hanibalą Lietuvoje (o siaubo filmų aš tikrai nemėgstu!). Negana to, pasimatymo pradžioje jis man padovanojo plastmasinių tulpių! Ech, tie mokykliniai laikai...

Dabar Įsimylėjėlių dieną be jokio sąžinės graužimo prisivalgau šokolado.
Ir prieš miegą pasiklausau gerų dainų.
Kaip sakiau V. vieną dieną: aš kaip tie sausainiai - saldi, bet su pipirais. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą