2013 m. gegužės 4 d., šeštadienis

Kesadiljos su paprikomis

Antras įrašo pavadinimas - Kometa atskrieja 2: Kalvarijų keliu.

Persikraustėm. Dangus dabar vienu aukštu arčiau, po langu auga žilvitis, nuo Cafe de Paris namo galima pareiti pėsčiomis per 37 minutes (nuo kitų pamėgtųjų vietų būtų greičiau!) ir nereikia kopti į jokį didelį kalną, nesigirdi kaimynų trepsėjimo, turime labai smagią orkaitę, Kalvarijų turgus ranka pasiekiamas... Žodžiu, viskas tikrai gerai.
Tik šiam kartui pokyčių pakaks.

Darbe vis dar kapstausi informacijos srautuose ir bandau perprogramuoti save, kad man nebebūtina perskaityti kiekvieną knyginę naujieną, o labiau turėčiau domėtis aviacija, mechanika, transportu ir inžinerija. Kartais ta nauja informacija prislegia mane visu savo svoriu ir nebeįstengiu nieko daryti - tik žiūrėti pro darbinės palėpės langą į pušų viršūnes ir tolyn plaukiančius debesis. O tada vėl grįžtu į komunikacijos planų karalystę ir nesuprantamų žodžių lobynus.

Pirmajai viešniai  naujuose namuose gaminau lengvą vakarienę - kesadiljas su paprikomis.


Trims žmonėms užkąsti prireiks:
didelės raudonos paprikos
didelės žalios paprikos
poros šaukštų balzamiko acto
džiovintų bazilikų ir raudonėlio
gabalėlio sūrio (50-70 gramų)
alyvuogių aliejaus
6 tortilijų
rūkyto kumpelio

Paprikas supjaustyti siauromis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir apkepti paprikas, kol jos kiek suminkštės. Tuomet supilti balzamiko actą ir pakaitinti, kol skystis keptuvėje sutirštės. Išjungus ugnį gausiai pabarstyti džiovintomis žolelėmis - baziliku ir raudonėliu, išmaišyti.
Sūrį sutarkuoti, kumpelį susmulkinti.
Ant tortilijos lakšto pabarstyti šiek tiek sūrio, dėti troškintas paprikas, kumpelį ir negailint užberti sūriu. Ant viršaus dėti kitą tortilijos lakštą ir gerai suspausti.
Tokius suvožtinius kepti 180 laipsnių orkaitėje apie penkias minutes arba kol sūris išsilydys ir suklijuos tortilijas. Supjaustyti ir patiekti dar šiltas.

Idėja - Metai Beatos virtuvėje, Laisvos valandos, 2010.

 


O pabaigai - žinutė iš moteriškojo fronto. Viena pažįstama inicijavo akciją "Gegužė - mėnuo be kelnių". Tai nereiškia, kad reikia vaikščioti nuogai - tik tai, kad merginos skatinamos kuo dažniau užsivilkti suknelę ar vietoj patogiųjų džinsų pasirinkti sijoną. Aš taip pat prisijungiau prie šios akcijos ir gegužės pirmąją po žydintį mišką vaikštinėjau bei rąstu per upę kėliausi vilkėdama būtent suknelę. Nors tie, kas mane pažįsta ir nors kartą užmetė akį į mano spintą, žino, kad 31 dieną neapsivilkti kelnių man nėra jau toks didelis iššūkis... Šypt.

Gero savaitgalio!

P.S. Kreipimasis į vyriškąjį frontą - kas galėtų man padėti išsirinkti naują kompiuterį ar bent papasakotų į kurias savybes reikia atkreipti dėmesį?

2 komentarai:

  1. Pirmieji klausimai: kiek pinigu pasiruosus isleisti, laptop ar stacionaro noretum ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Karoli, ačiū už norą padėti, bet jau gavau asmeninę konsultaciją ir jau esu pirkimo procese :)

    AtsakytiPanaikinti