2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Varškės tinginys su avietėmis

Vasarą visada uždera gimtadienių. Viskas aplinkui žydi ir kvepia, nėra problemų nupirkti gražią ir nelabai brangią puokštę ar už save kone didesnių kardelių (mama vis vadina jas gladijolėmis ir mane kiekvieną kartą suglumina šis jų vardas).

O šie metai turtingi jubiliejais. Kol iki maniškio liko dar keletas mėnesių, atšventėm apvalų tėčio gimtadienį. Taip, kaip ir priklauso, - su putojančiu vynu ir avietėmis kvepiančiu varškės tinginiu.

Pyragui reikės:
400 gramų trapių sausainių (naudojau kondensuoto pieno skonio "Selgos" sausainius)
400 gramų 9 proc. riebumo varškės
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
kelių lašų vanilės esencijos
litro aviečių

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi. Įlašinti vanilės esenciją. Į išsuktą sviestą dalimis sudėti varškę ir išmaišyti iki vientisos masės.
Sausainius sulaužyti ir sudėjus į sviesto-varškės masę gerai išsukti. Ten pat sudėti didžiąją dalį aviečių (pasilikti šiek tiek papuošimui) ir dar kartą išmaišyti.
Apvalią torto formą atsegamais kraštais iškloti kepimo popieriumi, o kraštus patepti aliejumi. Sukrėsti tinginio masę į formą, gražiai pasiskirstyti joje ir papuošti.
Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent kelioms valandoms, o geriausia - per visą naktį. Tada pyragas nebijos net ilgesnės nei 3 valandų kelionės Lietuvos keliais ir visos dienos stalo papuošimo funkcijos atlikimo.

Šaltinis - sezoninevirtuve.lt


Savaitgalį su tėčiu išbandėme ir ankstų rytinį pasivaikščiojimą po mišką. Grybų derlius nedžiugino, tad liko kiti malonumai - paukščių čiulbesių klausymas, laipiojimas per kelmus ir erškėtrožių vaisių (!) ragavimas. Buvo visai skanūs.
Jei dar būčiau pasiėmusi bėgimo batelius, tos dvi laisvos dienos būtų buvusios iš viso tobulos. Dabar teko pasitenkinti pasivaikščiojimu kaimo keliukais ieškant pabėgusio šuns ir greičio ruožų bėgant iki sodo ieškant skaniausių obuolių ar slyvų, kol jų nenuskynė kas nors kitas. Juk vis dar vasara...
Dar bent keturias dienas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą