2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

Miežinių kruopų salotos su čiorizo dešra

Sentimentų savaitgalis - su jau rudeniškais saulės spinduliais, su seniai matytais žmonėmis, su muzika - ta, kuri atkeliavo iš paauglystės ar pirmos jaunystės laikų, ir ta, kuri mėgstama dabar, su pyragais, su laiškais ir su svajonėmis.

Kol sekmadieniai saldžiai kvepia pyragais, savaitės dienos būna daug paprastesnės. Nors kartais ir jos nuskaidrinamos stalo žaidimų sesijų ar krepšinio seansų ant kambario sienos peržiūrų (kaimynai, manau, jau ruošia naują užrašą - prašau vakarais nerėkauti).
Po tokių emocingų ir ilgų vakarų per pietus norisi suvalgyti ką nors aštresnio, kad neužeitų jokie snauduliai. O tą puikiai daro miežinių kruopų salotos su chorizo dešra.


Dviems porcijoms reikės:
pakelio greitai paruošiamų miežinių kruopų ("Nature")
50 gramų aštrios čiorizo dešros
poros saujų šviežių špinatų lapelių
pusės mėlynojo svogūno
poros šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Miežines kruopas išvirti.
Dešrą ir svogūną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Sumaišyti kruopas, dešrą, svogūną, nuplautus ir gerai nusausintus špinatų lapelius. Pagardinti druska ir pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
Viskas!

Šaltinis - Vasara pagal virtuvės mitų griovėjus, 2013 m. Nr. 1

Mano greitosios ir skubiosios čiorizo paieškos vieną vasaros vakarą buvo bevaisės, tad aš naudojau paprastą dešrą ir česnakų bei aitriųjų pipirų skonio alyvuogių aliejų. Puikiai tiko!


O jau kitą sekmadienį manęs laukias pirmasis viešas bėgimas Vilniaus maratono metu. Jau peržengiau penkių kilometrų ribą - štai ką gali reguliaros treniruotės ir geri bėgimo bateliai! Na, dar sportinis azartas ir varžymasis su draugais, kam geriau sekasi.
Buvau sugalvojusi ir į dar vieną bėgimą užsirašyti, bet supratau, kad tą pačią dieną būsiu už 200 kilometrų nuo Vilniaus ir klausysiuos dar vieno atlikėjo iš mokyklos laikų - Andriaus Mamontovo... Ir tai irgi bus sentimentų diena. Turbūt jų dabar vis daugės ir daugės, artėjant ketvirčio amžiaus jubiliejui, o gyvenimui vis dar sukantis keistais ir nenuspėjamais ritmais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą