2014 m. kovo 12 d., trečiadienis

Trinta bulvių sriuba su pievagrybiais

Pavasaris veržiasi pro atvirus langus. Širdyje pavasaris apsigyveno dar tada, kai buvo 20 laipsnių žemiau nulio. Jau net pabodo sakyti, kad esu laiminga, kad esu apkabinama, kai sunku ar kai lengva, kad esu stebinama, kad kuriu visokius juokingus planus ir kartais noriu gyventi dar greičiau, kad pamatyčiau, kaip čia viskas klostysis toliau...

Žodžiu, pavasari, keliauk čia, nes man pažadėjo priskinti puokštę žibuoklių.

O kol kas verdu sau sriubas ir laikau liežuvį už dantų, kad neprikalbėčiau kokių nesąmonių.

 Trinta bulvių sriuba su pievagrybiais
Reikės:
750 gramų bulvių
2 svogūnų
morkos
poro
sviesto
1,5 litro daržovių sultinio
druskos, pipirų
tepamojo sūrelio
didelės saujos pievagrybių
petražolių

Bulves nuskusti ir supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu, uždengti ir palikti pastovėti.
Svogūnus, morką ir baltąją poro dalį nuvalyti ir stambiai supjaustyti.
Keptuvėje ištirpdyti porą šaukštų sviesto, jame apkepinti daržoves.
Nuo bulvių nupilti vandenį, sudėti apkeptas daržoves, sumaišyti ir užpylus sultiniu virti apie 45 minutes.
Kol sriuba verda, nuplauti pievagrybius, juos supjaustyti skiltelėmis ir lengvai apkepinti šaukšte sviesto.
Sriubą pertrinti, pagardinti prieskoniais, įmaišyti šaukštą tepamojo sūrelio. Patiekiant ant viršaus uždėti keletą pievagrybių riekučių, pabarstyti kapotomis pertražolėmis.

Šaltinis - Geri receptai. 100 lengvai paruošiamų patiekalų , Laisvos valandos


O su artėjančiu pavasariu, kaip visada, ateina slogos ir visokios kitokios bacilų atakos, taip pat noras sveikiau valgyti, daugiau sportuoti ir geriau miegoti, dar truputį entuziasmas daryti naujus dalykus pakyla - pavyzdžiui, mokytis science of gastronomy ar šokti bliuzą... Žiūrėsim, kaip viską spėsiu.

Na, bet žmonės kalba, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau ir padarai. Patikrinsiu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą