Man reikėjo laiko, kad priprasčiau būti viena – anksčiau
likusi tuščiuose namuose per naktį net neužmigdavau ir prisikurdavau baisiausių
scenarijų, kas čia man galėtų nutikti. Dabar toji vienatvė taip smarkiai
nebegąsdina ir kitų įsibrovimas į ją tik sutrikdo. Juk reikia rasti kompromisus
ir susiderinti bendrai skaičiuojamą laiką ir atliekamus veiksmus, galiausiai
nuvalyti dulkes ne tik nuo baldų, bet ir nuo socialinių situacijų.
Tiesa, kartais vienatvė vis dar sugeba skaudžiai man
smogti ir pasakyti, kad dabar turiu būti kaip niekada stipri. Niekas nebestovi
šalia ir neskanduoja palaikymo šūksnių, nepasveikina ką nors pasiekus,
nepaglosto galvos, kai liūdna, ar neįpila taurės vyno, kai po sunkios dienos vos parvelki kojas namo. Tiek su džiaugsmais, tiek su vargais tenka tvarkytis
pačiai. Ir su maistu, žinoma. Niekaip neišmokstu gaminti vienam kartui. Tad net
ir pusryčius savaitgaliais valgau dvigubus – taip netyčia išeina. Bet jeigu
skanu, juk nieko tokio, tiesa?
Avižinė košė su varške ir šilauogėmis buvo vienas iš tų skaniųjų variantų, kuriuos galima pasiruošti iš vakaro, o ryte lėtai mėgautis laukiant, kol kūnas pagaliau nubus iš naktinio sąstingio.
Avižinė košė su varške ir šilauogėmis buvo vienas iš tų skaniųjų variantų, kuriuos galima pasiruošti iš vakaro, o ryte lėtai mėgautis laukiant, kol kūnas pagaliau nubus iš naktinio sąstingio.
Avižinė
košė su varške ir šilauogėmis
Vienai didelei porcijai reikės:
Vienai didelei porcijai reikės:
50 gramų avižinių dribsnių
200 gramų grūdėtos varškės
šaukštelio skysto medaus
šaukštelio cinamono
dviejų didelių saujų šilauogių
200 gramų grūdėtos varškės
šaukštelio skysto medaus
šaukštelio cinamono
dviejų didelių saujų šilauogių
Varškę (nuvarvinti jos nereikia) sumaišyti su avižiniais
dribsniais, medumi ir cinamonu. Pusę mišinio sudėti į stiklainį ar pasirinktą
indą, kuriame galima sluoksniuoti būsimus pusryčius.
Tuomet suberti saują šilauogių, o ant jų viršaus sudėti
likusį avižų ir varškės mišinį. Paskutinis sluoksnis – šilauogių.
Uždaryti stiklainį ir palikti šaldytuve nakčiai.
Šaltinis – Ika Adams „Supermaistas, Obuolys, 2016
Uždaryti stiklainį ir palikti šaldytuve nakčiai.
Šaltinis – Ika Adams „Supermaistas, Obuolys, 2016
Receptas toks paprastas, kad net gėda, bet aš pati tikrai nebūčiau sugalvojusi maišyti avižinių dribsnių ir varškės. Tad, manau, jog šį derinį su mėgstamomis šviežiomis uogomis tikrai verta išbandyti kiekvienam, vertinančiam gardžius pusryčius, suteikiančius energijos pliūpsnį.
--
Pastarosiomis dienomis praėjau buitinių nesėkmių ruožą
(užblokuota internetinė bankininkystė, bankomato „sukramtyta“ debetinė kortelė,
laikinas interneto ryšio atjungimas namie, bėgimo treniruočių nutraukimas,
duriantis kojos skausmas ir t.t., ir pan.), tad galiausiai vieną rytą,
apšviesta tekančios saulės spindulių, nusprendžiau, kad turiu padovanoti sau ką
nors gero – t.y. atostogas. Bilietai jau nupirkti, rugpjūčio mėnesį manęs
lauks nuotykiai, kuriuos vėlgi pasiryžau patirti viena.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą