Kelis savaitgalius iš eilės leidau kelyje – važinėjau po
Lietuvą ir grožėjausi, kokių nuostabių vietų čia yra. O šiandien, kai kelias
valandas vaikštinėjau po mišką, nuo Vilniaus centro nutolusį vos kelis
kilometrus, pagalvojau – o kas man patinka labiau? Miestų industrija ar gamtos
ramybė? Kur aš mieliau leisčiau savo vasaras – ar senamiesčio name su gražiu
balkonu ir galimybe nusileidus į gatvę iš karto gauti kavos ir kanelių, ar
kaime prie ežero, ant kurio tiltelio rytais prieš nusilenkdama saulei sveikinčiausi
su paukščiais? Tiek vienas, tiek kitas variantas man suteikia daug džiaugsmo,
tad atsakymo dar kurį laiką paieškosiu.
Prie egzistencinių klausimų priveda ir vasaros malonumai. Pavyzdžiui,
vaikštinėjant turguje ir besirenkant, kokias uogas šiandien rinktis kokteiliui –
mėlynes ar juoduosius serbentus, tikrai gali įsiskaudėti galva. Tada pradedi
pirkti viską iš eilės. Taip vieną ankstyvesnę vasaros dieną Halės turguje mano
pirkinių krepšį papildė bulvės, ridikėliai ir gražgarstės. Gerai, kad iš jų
išėjo puikios salotos.
Vokiškos
salotos su ridikėliais
2
porcijoms reikės:
4-5 vienodo dydžio nedidelių šviežių bulvių
4-6 ridikėlių
4 riekelių šoninės
80 gramų gražgarsčių
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
šaukštelio medaus
3 šaukštelių baltojo vyno acto
2 šaukštų aliejaus
druskos
Garstyčias, baltojo vyno actą, aliejų ir medų sumaišyti, pagardinti druska.
Neskustas, bet gerai nuplautas bulves išvirti. Jas dar šiltas supjaustyti ir sumaišyti su dalimi pasigaminto užpilo.
Šoninės juosteles pakepinti sausoje keptuvėje, ridikėlius supjaustyti.
4-5 vienodo dydžio nedidelių šviežių bulvių
4-6 ridikėlių
4 riekelių šoninės
80 gramų gražgarsčių
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
šaukštelio medaus
3 šaukštelių baltojo vyno acto
2 šaukštų aliejaus
druskos
Garstyčias, baltojo vyno actą, aliejų ir medų sumaišyti, pagardinti druska.
Neskustas, bet gerai nuplautas bulves išvirti. Jas dar šiltas supjaustyti ir sumaišyti su dalimi pasigaminto užpilo.
Šoninės juosteles pakepinti sausoje keptuvėje, ridikėlius supjaustyti.
Dėti į lėkštę gražgarstes, bulves, ridikėlius, šoninės juosteles. Visus ingredientus sumaišyti ir apšlakstyti likusiu užpilu.
Šaltinis
– Verdu ir kepu, Nr. 4 (vasara)
Aš ilgą laiką norėjau pasigaminti kokių nors bulvių salotų, bet vis neprisiruošdavau. Per vieną konferenciją paragavau tarp užkandžių pasislėpusių vokiškų salotų ir jos tikrai nepaliko didelio įspūdžio, bet nusprendžiau, kad vos po vieno prasto susitikimo dar negaliu jų išbraukti iš virtuvės sąrašų. Ir štai! Džiaugiuosi, kad suteikiau joms dar vieną šansą, nes dvi pasiruoštas porcijas „sukapojau“ per vieną kartą ir tą popietę tikrai buvau labai laiminga. Tad rekomenduoju ir jums.
Aš ilgą laiką norėjau pasigaminti kokių nors bulvių salotų, bet vis neprisiruošdavau. Per vieną konferenciją paragavau tarp užkandžių pasislėpusių vokiškų salotų ir jos tikrai nepaliko didelio įspūdžio, bet nusprendžiau, kad vos po vieno prasto susitikimo dar negaliu jų išbraukti iš virtuvės sąrašų. Ir štai! Džiaugiuosi, kad suteikiau joms dar vieną šansą, nes dvi pasiruoštas porcijas „sukapojau“ per vieną kartą ir tą popietę tikrai buvau labai laiminga. Tad rekomenduoju ir jums.
Lietuva yra puiki atostogų vieta net tikrąją lietuviškąją
vasarą, kai vieną akimirką lyja, o kitą – jau kaitriai šviečia saulė. Laiką
maloniai ir smagiai galima leisti tiek vaikštinėjant prie marių, tiek ilsintis ant
ežero kranto, tiek kopiant į piliakalnius ir apžvalgos bokštus. Bet iki mano
karštų (orų prognozė skelbia, kad visas dienas bus daugiau nei +30) graikiškų
atostogų liko tik savaitė ir aš pradėjau beprotiškai jų laukti. Štai,
prisipažinau. Ir einu dar šiek tiek paskaityti, ką įdomaus galėsiu ten pamatyti
ir nuveikti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą