Kartais
atrodo, kad visiškai baigėsi jėgos. Norisi miegoti ir nieko, o daugiau
nieko gyvenime neveikti, tik gulėti po antklode ir šildytis pro langą
spindinčios saulės spinduliuose. Taip ir dariau praėjusią savaitę. Vietoj to,
kad po intensyvių darbų (o jūs kada nors buvote rekonstrukcijai besiruošiančio
oro uosto pr‘ščiku? Aha, aš irgi ne)
bėgiočiau / gaminčiau / skaityčiau, aš tiesiog įsitaisydavau miegamajame taip,
kad į mane šviestų saulė ir miegodavau. Vieną kartą pusę valandos, vieną – dvi
su puse, o paskutinįjį – visą likusį ilgą penktadienio vakarą.
Tokio
persijungimo tikrai reikėjo, nes galiausiai savaitgalį sutvarkiau virtuvę
(nauji tapetai ir švarūs langai, jė!), pasidariau
dvi sunkias bėgimo treniruotes, pabendravau su žmonėmis, prisivaikščiojau ir iki
soties prisivalgiau vasaros gėrybių.
Dabar norėčiau surasti būdą, kaip save „perjungti“ greičiau
negu per tris miegui dedikuotus vakarus. Pavyzdžiui, tame pačiame įtemptame
darbe, kuriame pietūs kartais gali trukti vos 15
minučių.
Tad jie turi būti tikrai skanūs!
Vištiena
su brokoliais
4
porcijoms reikės:
apie 600 gramų vištienos filė
100 gramų kreminio sūrelio
vieno didelio brokolio
300 gramų grietinėlės
česnako skiltelės
džiovinto raudonėlio
druskos ir pipirų
gabalėlio sviesto
Vištieną pasmulkinti norimo dydžio gabalėliais/kepsneliais. Juos pabarstyti druska, pipirais ir džiovintu raudonėliu.
Gabalėlį sviesto ištirpdyti keptuvėje, jame apkepti išspaustą česnako skiltelę. Tuomet sudėti vištienos gabalėlius ir apkepti juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Vienai pusei derėtų skirti bent 5 minutes.
Brokolį išskaidyti nedideliais žiedynais, nuplikyti verdančiu vandeniu ir suberti į keptuvę su vištiena. Supilti grietinėlę ir sudėti kreminį sūrelį. Viską sumaišyti ir pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Skanauti su grikiais arba kitu mėgstamu garnyru.
100 gramų kreminio sūrelio
vieno didelio brokolio
300 gramų grietinėlės
česnako skiltelės
džiovinto raudonėlio
druskos ir pipirų
gabalėlio sviesto
Vištieną pasmulkinti norimo dydžio gabalėliais/kepsneliais. Juos pabarstyti druska, pipirais ir džiovintu raudonėliu.
Gabalėlį sviesto ištirpdyti keptuvėje, jame apkepti išspaustą česnako skiltelę. Tuomet sudėti vištienos gabalėlius ir apkepti juos iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Vienai pusei derėtų skirti bent 5 minutes.
Brokolį išskaidyti nedideliais žiedynais, nuplikyti verdančiu vandeniu ir suberti į keptuvę su vištiena. Supilti grietinėlę ir sudėti kreminį sūrelį. Viską sumaišyti ir pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Skanauti su grikiais arba kitu mėgstamu garnyru.
Šaltinis – žurnalas „Verdu ir
kepu“ Nr. 9
O vis dėlto gerai būtų turėti „Restart“ mygtuką. Paspaudi,
persikrauni ir toliau sparčiu žingsniu judi į priekį. Tik kartas nuo karto
pasidaro baisu, kad visi tie dideli ir neatidėliojami reikalai, ilgos valandos
prie kompiuterio su elektroniais baisiai
svarbiais laiškais ir nesibaigiantys svarstymai, kas ir kaip turėtų būti
daroma, yra nieko verti.
Juk daug svarbiau ramiai pasikalbėti su mylimu žmogumi, šeima ar draugais, nuoširdžiai nusijuokti, atsukti veidą saulei ir pasimėgauti ramybe, paklausyti paukščių čiulbėjimo, paglostyti šunį ar pamedituoti lėtai bėgant parko takeliais. Kasdien linkiu sau to nepamiršti.
Juk daug svarbiau ramiai pasikalbėti su mylimu žmogumi, šeima ar draugais, nuoširdžiai nusijuokti, atsukti veidą saulei ir pasimėgauti ramybe, paklausyti paukščių čiulbėjimo, paglostyti šunį ar pamedituoti lėtai bėgant parko takeliais. Kasdien linkiu sau to nepamiršti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą