2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Šokoladiniai keksiukai su cukinija

Pastaruoju metu truputį liūdna. Atrodo, kad nesėkmės taip ir tykojo manęs visą vasarą ir staiga kikendamos užpuolė iš pasalų. Nežinau, kaip nuo jų apsiginti. Galiu tik tyliai sau kartoti, kad viskas bus gerai, ir toliau stengtis nepasiduoti jokio pobūdžio panikai.

Tokiais momentais labai padeda saldumynai. Nesu didelė šokolado mylėtoja. Na, nebent tas šokoladas būtų baltas ir su mėlynėmis. Tačiau labai mėgstu visokius nedidelius kepinukus: sausainius, keksiukus, pyragaičius, bandeles... Tad kai mama atsiuntė pyrago receptą, iš karto įsivaizdavau, kaip prikepsiu krūvą mažų keksiukų ir turėsiu pasmaližiavimo ilgam laikui.

O bet tačiau keksiukai buvo tokie nuostabūs, kad dingo kone akimirksniu, tad norint pavaišinti bučiokę, kurios savaitgalį nebuvo namie, teko slėpti keksiukus nuo savęs.



Šokoladiniai keksiukai su cukinija


Reikės:
1 puodelio miltų
pusės puodelio kakavos miltelių
žiupsnelio druskos
šiek tiek cinamono
šaukštelis sodos
ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių
120 ml aliejaus
200 g cukraus
2 kiaušinių
šaukštelio vanilės ekstrakto
1,5 puodelio tarkuotos cukinijos
100 g smulkinto juodojo šokolado

Aliejų, cukrų, kiaušinius ir vanilę gerai išplakti, geriausia mikseriu, bet įmanoma išsiversti ir be jo. Įmaišyti tarkuotas cukinijas.
Kitame inde sumaišyti visus sausus ingridientus: miltus, kakavą, druską, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius. Sumaišyti su cukinijų mase, suberti šokolado gabaliukus.



Riebalais ištepti keksiukų formeles (labai patarčiau turėti popierėlių formelių išklojimui, bet vėlgi įmanoma išsiversti ir be jų), išpilstyti tešlą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.






Receptą man atsiuntė mama, nusižiūrėjusi iš tetos, tačiau jis iš Sonatinos lobyno.  Tiesa, cukinijų ir šokolado derinys jau spėjo apkeliauti kulinarinius blogus (čia, čia, čia ir tai turbūt dar ne viskas) ir ne veltui. Keksiukai nuostabiai tiko tiek lietingam šeštadieniui, tiek užkandžiui prie sekmadieninės arbatos ir pokalbių.
Ir netgi didžiausi cukinijų nemėgėjai buvo patenkinti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą