2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Makaronai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais

Sprendžiu dilemą - ar būti ryžtingai avantiūristei ir palikti nemėgstamą darbą ar ramiai susitaikyti su tuo, kad už jį net normaliai atlyginimo nemoka ir likti tol, kol susirasiu ką nors geriau. Bet naujo darbo paieškoms lieka tiek mažai laiko... Tad kiekvieną vis labiau rudeniu alsuojantį rytą stovėdama stotelėje (kurią tuoj tuoj pervadins į "Karoliniškių poliklinika") mintiju apie tą patį - kaip norėčiau dirbti kur nors kitur. Ir toliau nieko nedarau, tik po truputį aiškinuosi teisinius dalykus.

O šiaip gyvenu artėjančio krepšinio čempionato ritmu. Tiksliau, jau prasidėjusio čempionato ritmu. Vakar su tūkstančiais kitų bandžiau pasiekti kamuolio mušinėjimo rekordą, nenorėčiau burbėti, bet nemanau, kad tas rekordas labai teisingas, nes mūsų kampe nesigirdėjo jokių garsinių signalų, skelbiančių mušinėjimo pradžią, o pabaigos apskritai nesulaukėm, man atrodo. Na, bet reginys buvo iš tiesų įspūdingas.

Artėjant rungtynių maratonui, visiškai sumažės laiko virtuvėje kiekis. Tačiau kai kurių patiekalų ruošimas daug laiko tikrai neatima.


Makaronai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais

Dviems didelėms porcijoms reikės:
250 g makaronų
vištienos krūtinėlės
saujos saulėje džiovintų pomidorų
250 ml grietinėlės
"Džiugo" arba paprasto fermentinio sūrio
šviežiai maltų juodųjų pipirų, druskos
baziliko, raudonėlio

Makaronus išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirti!
Susmulkinti vištienos krūtinėlę kąsnio dydžio gabaliukais, pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepinti, kol nebesimatys žalios mėsos. Sudėti smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Po kelių minučių kaitinimo į keptuvę sudėti išvirtus ir nukoštus makaronus, užpilti grietinėle, pabarstyti džiovintu baziliku bei raudonėliu, įberti truputį tarkuoto sūrio ir pakaitinti, kol padažas sutirštės.
Dėti į lėkštes, užberti dar sūrio ir patiekti.

Skanaus!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą