2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Ledai su pistacijomis

Atvėso. Vis dar negaliu atsistebėti, kaip staiga dingo vasara ir persivertus kalendoriaus lapeliui iš tiesų atėjo dar vienas ruduo. O šis ruduo kažkoks keistas. Iki šiol kiekvienas rugsėjis atnešdavo naujas pažintis, naujus dalykus mokyklos ar universiteto suole, taip pat sugrąžindavo išsibarsčiusius draugus, šokių aikšteles pamėgtuose klubuose ir mieguistus rytus. Dabar vasaros rytas nuo rudens skiriasi tik oro sąlygomis. Na, ir žmonių troleibuse kiekiu.

Dar mėginu gaudyti kiekvieną vasaros atspindį, tačiau į garderobą jau grįžo storos spalvotos pėdkelnės ir skaros, į kurias labai malonu susisupti stipriau pūstelėjus vėjui. Ledų gaminimas bei skanavimas taip pat įeina į bandymų nepaleisti vasaros sąrašą. Vieną vakarą Vilniaus senamiestyje paragavusi pistacijų ledų, pagalvojau, kad naminiai ledai būtų tikrai skanesni. Išnaršiusi blogus ir forumus, radau paprastą ir daug pastangų nereikalaujantį receptą, kuris atnešė tikrai gerą rezultatą.


Graikiško jogurto ledai su pistacijomis

5-6 porcijoms reikės:
600 g graikiško jogurto (tirštas, 10 proc. riebumo, randau Maximoje, indeliuose po 150 g)
130-150 g. pistacijų 
stiklinė cukraus

Pistacijas pakepinti ir išgliaudyti. Tuomet susmulkinti.
Jogurtą supilti į didelį indą, kuriame bus šaldomi ledai. Sumaišyti su pistacijų gabaliukais, supilti cukrų.
Palikti kelioms minutėms, kol aptirps cukrus, tuomet dėti į šaldymo kamerą. 
Po kelių valandų pažiūrėti, kaip ledams sekasi stingti, galima permaišyti masę šakute.
Po kokių keturių valandų šaldymo jau galima dėti į lėkštutes ar vaflius ir mėgautis.


Ledai rūgštoki dėl jogurto specifiškumo, tačiau labai sotūs ir gaivinantys. Patiko net didžiausiam mano pažįstamam skeptikui (Kęstai, linkėjimai)! Manau, kad šitą desertą dar pakartosiu ne vieną kartą. Ir nebūtinai vasarą.

4 komentarai:

  1. Agnute, o kur radai pirkti nesūdytų pistacijų? Gal ir juokingai nuskambės, nes seniai jau jų neieškojau, bet pamenu, kai norėjau gaminti baklavą, kiek pavyko rast, pistacijos visad būdavo skrudintos ir sūdytos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O tinka ir sūdytos?:) Reiks tada išbandyt su sūdytom. O leduose jaučiasi sūrumas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, čia labiausiai jogurto rūgštelė jaučiasi :)

    AtsakytiPanaikinti