2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Trinta daržovių sriuba

Ruduo, galima sakyti, dar ką tik prasidėjo, bet jau spėjo parodyti savo nagus - šaltą lietų, pereinantį į krušą pačiu netinkamiausiu metu, kai neturi skėčio, ūkanotus rytus, kai kojų pirštukai bateliuose sušąla į ragą, liūdesį ir abejones dėl, atrodo, pačių tvirčiausių dalykų.

Bet viskas gerai, kas gerai baigiasi. Sukrėtimai atneša ir gerų dalykų - padeda susivokti, ko iš tiesų nori gyvenime, santykiuose, darbe ar net virtuvėje.
Virtuvėje man dabar vis dažniau norisi sriubos. Pageidautina, spalvotos.


Seniai svajojau apie trintą moliūgų sriubą. Tokią skanią, kokia dar vasarą vaišino mama. Tačiau kai jau prisiruošiau gaminti, pamačiau, kad moliūgo liko nebe tiek ir daug... Tad sriubos proporcijos patarčiau derinti pagal moliūgo kiekį - jei jo daugiau, išeis moliūgienė, jei ne tiek daug - tiesiog daržovienė.

Trinta daržovių sriuba


Dviems didelėms didelėms porcijoms reikės:
300 g moliūgo
morkos
svogūno
2 bulvių
0,5 litro vištienos sultinio
100 g moliūgų sėklų
pusės citrinos
druskos, pipirų
aliejaus


Daržoves nuskusti ar nulupti ir supjaustyti gabalėliais. Puode įkaitinti aliejų ir nuolat maišant pakepinti daržoves 5 minutes. Tuomet supilti sultinį ir virti, kol daržovės suminkštės.
Nukaisti. Pagardinti mėgstamais prieskoniais, įspausti pusės citrinos sultis, suberti pusę pakepintų moliūgo sėklų ir sutrinti blenderiu arba pertrinti per sietelį.

Jei sriuba per skysta, dar šiek tiek pavirti, kol nugaruos skysčio perteklius. Jei per tiršta - įpilti truputį vandens.
Gardinti kepintomis moliūgo sėklomis, valgyti su skrebučiais.
Šaltinis - "Geri receptai", 2010 Vilnius, Laisvos valandos 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą