2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Kuskusu ir kiauliena įdarytos paprikos

Paskutinės rugsėjo dienos sutampa su paskutinėmis dienomis darbe. Tad per pietų pertrauką svajoju, lėtai koja už kojos einu iki valgyklos ir dar lėčiau pėdinu atgal bandydama pasidžiaugti saulės ir šilumos trupinėliais. Nenorėdama grįžti prie darbo stalo troleibusų stotelėje skaitau žurnalą ir ilgiausią "Intelligent Life" straipsnį apie Andrių Mamontovą. Darbe piktai šnairuoju į kompiuterį ir vis šildausi pirštus arbatos puodeliu. Tačiau vos tik laikrodžio rodyklės pasiekia penktą valandą, išlekiu namo. Ir šypsena vėl atsiranda veide.

Paskutinė savaitė darbe buvo ir ilgiausia darbo savaitė. Tačiau po sunkios dienos man norėjosi ne užsidaryti kambaryje ir toliau pykti bei gailėti savęs, o gaminti ir džiaugtis, kad tuoj tuoj kažkas pasikeis.


Trečiadienio vakaro gardumynas - kuskusu ir kiaulienos faršu įdarytos paprikos.

Dviem su puse porcijos reikės:
4 raudonųjų saldžiųjų paprikų (maniškės buvo vidutinio dydžio)
300 g maltos kiaulienos
150 g kuskuso kruopų
svogūno
šviežiai maltų pipirų
mėgstamų žolelių
druskos
aliejaus

Kuskuso kruopas išbrinkinti verdančiame vandenyje.
Paprikas perpjauti per pusę ir išvalyti.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinti smulkintą svogūną, sudėti maltą kiaulieną, pagardinti druska, pipirais, mėgstamomis žolelėmis (šį kartą naudojau džiovintą peletrūną ir čiobrelius). Kepti, kol mėsa gražiai parus. Tuomet sumaišyti mėsą su kuskuso kruopomis ir įdaryti paprikų puseles.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Šaltinis - "Geri receptai", 2010 Vilnius, Laisvos valandos





Knygoje kepimo laikas nurodytas dar trumpesnis - tik 5-10 minučių. Manau, kad kiekvienam derėtų pasireguliuoti skonį pagal save: man patinka, kai paprikos viduje dar turi šiek tiek traškumo.
Beje, iki pirmo kurso pabaigos aš net nemėgau paprikų. Dabar galėčiau nesustodama jas graužti vietoj obuolių. Teisybę žmonės sako, kai kuriems skoniams reikia subręsti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą