2011 m. lapkričio 30 d., trečiadienis

Keksiukai su žemės riešutų sviestu

Šiandien supratau, kad jau laukiu sniego. Tas, kuris iškrito vieną ankstų rytą ir labiau priminė šlapdribą, nesiskaito. Noriu matyti baltą sniego apklotą ryte važiuodama į darbą, gal tada nors truputį nušvis akys ir mintys, nes dabar, kai diena dažniausiai neišsivaduoja iš pilkumos, nebežinau ko griebtis, kad save motyvuočiau darbams ar tiesiog išlipimui iš lovos. Keista, bet net Kalėdų šiemet laukiu ir po truputį dėliojuosi sąrašus, ką noriu dovanoti, o ką norėčiau pati gauti dovanų...
Tad iš karto pasinaudoju proga ir prašau, mielieji, nebedovanokite man knygų! Nebent tai būtų "Skonio žinynas". Juokauju! Iki jo panaudojimo aš dar neužaugau, nes vis dar labai mėgstu laikytis receptų ir instrukcijų, kas su kuo maišoma ir kiek ko įdedama papildomai.

Žodžiu, Kalėdos. Jau naršau internete ir ieškau dovanų pakavimo idėjų, vartau savo stebuklingas knygas ir.. Tuoj atidarysiu sausainių kepimo cechą. O tada viskas bus gerai.

Forget the shit and move on, skant.


O kol kas keksiukai su žemės riešutų sviestu


16 (iš tiesų neatsimenu tikslaus skaičiaus, todėl spėju) nedidelių keksiukų reikės:
1,5 stiklinės miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis kepimo sodos
75 g minkšto sviesto
5 šaukštai žemės riešutų sviesto
beveik stiklinė cukraus (čiut čiut mažiau)
kiaušinio
šaukštelio vanilinio cukraus
0,5 stiklinės natūralaus jogurto
banano
50 g juodojo šokolado

Minkštą sviestą ir žemės riešutų sviestą išsukti iki vientisos masės. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinį ir masę išplakti. Supilti jogurtą, išmaišyti. Bananą sutrinti šakute ir taip pat įmaišyti į masę.
Suberti miltus, kepimo miltelius ir sodą. Greitai pamaišyti, kad neliktų sausų miltų. Į tešlą suberti kapotą juodąjį šokoladą ir permaišyti.
Masę išdalinti į keksiukų formeles ir kepti 20-25 minutes 190 laipsnių karštumo orkaitėje.

Receptą radau čia.




Dar galima sūdytų žemės riešutų dėti į keksiukus ir jais pabarstyti viršų, bet aš taip nedariau, nes... Paprasčiausiai pamiršau. Vups!

1 komentaras:

  1. Ogogo koks gardūmėlis :) žemės riešutų sviestas.. mmm :) pamenu.. Jo Black'ui labai jis patikos, o aš iki šiol nesu paragavęs.. reiks kada nusipirkti :)

    AtsakytiPanaikinti