2012 m. rugpjūčio 30 d., ketvirtadienis

Keksiukai su avietėmis ir šokoladu

Šiandien padariau du reikšmingus darbus: visą savo romantiškąją pusę sudėjau į naujienlaiškį apie paskutinę vasaros dieną ir nuolaidas knygoms bei pašnipinėjau konkurentus ir pabuvau kone vienintelė mergina be savo vaiko renginyje vaikams. Pasitaiko.

Tad dabar apie vasaros pabaigą rašyti jau nebenoriu. Juo labiau, kad vakarietiškoji Europos dalis rudenį pasitinka tik rugsėjo 21-ąją. Apsimesiu, kad aš irgi taip darau ir nenugrūsiu lengvų suknelių ir batelių giliai į spintą. Ir galbūt dar iškepsiu ką nors su paskutinėmis avietėmis.

Keksiukas, išlikęs TIK iki fotografavimo akimirkos.

Keksiukai su avietėmis ir šokoladu
18 keksiukų reikės:

100 mililitrų lydyto sviesto 
200 gramų cukraus
2 kiaušinių
200 mililitrų pieno
350-400 mililitrų aviečių
100 gramų juodojo šokolado
šaukštelio vanilinio cukraus
šaukštelio cinamono
300 gramų miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Lydytą sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Įberti cinamono, supilti pieną ir vėl išmaišyti. Po truputį įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Šokoladą sutarkuoti ir sudėti į tešlą kartu su didžiąją dalimi aviečių. Tešla pripildžius keksiukų formeles į vidų įspauskite dar po vieną avietę.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Šaltinis - Tasty art

Keksiukai buvo skirti tėčio gimtadieniui. Pagalvojau, kad mažus kepinukus bus daug lengviau transportuoti atstumu Vilnius-Šiauliai. Žinoma, nuostolių ir čia nebuvo išvengta, bet keksiukai buvo suvalgyti (vos spėjau nufotografuoti!), kas visada yra geras ženklas.


Mėnesio pabaigai dar reikėtų papasakoti apie knygas. Rugpjūčiui priklauso Rimanto Šavelio "Tadas Blinda", nors ją perskaičiau dar pavasarį. Kažkaip vis nekilo ranka ką nors apie ją parašyti. Visiškai neįspūdinga knyga, kurią lengvai suskaičiau ir pamiršau. Galbūt toks įspūdis man susidarė dėl to, kad knygą panorau paskaityti tik po to, kai pamačiau filmą "Tadas Blinda. Pradžia"... Paskui bandžiau pažiūrėti ir senąjį keturių dalių serialą su Vytautu Tomkumi, bet įveikiau tik dvi dalis. Vaikystėje Blinda, jojantis Šatrijos kalnu, daug įdomesnis atrodė...
Geresnį įspūdį paliko "Dinos knyga", kuri mano sąraše buvo atsarginė. Bet atsiliepimą apie ją pataupysiu, gal kada vėliau prireiks.

P.S. Savaitgalį jau išmėginsiu naująją Beatos knygą ir jos pyragus. Gal kas norėtų padėti suvalgyti? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą