2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Įdarytos bulvės

Viena intensyviausių ir turiningiausių vasarų baigėsi. O kiekvieną rudenį man kyla beprotiškas noras ką nors mesti, ką nors išbraukti iš savo gyvenimo, palengvinti jį iki maksimumo ir pasiruošti žiemai, kada norėčiau kaip trolis mumis prisikimšti spyglių ir užmigti žiemos miegu. Arba iškeliauti tolyn kaip Snusmumrikas.
Bet nuo visų rudeninių liūdesėlių gelbėja pokalbiai su seniai matytais žmonėmis, nes tada pasakodama apie savo nuotykius ir potyrius, suprantu, kad tikrai gyvenu puikiai.



Ruduo į namus sugrąžino ir buto drauges. Buvo tokių dienų ar net savaičių, kai tik susirašinėdavome rašteliais (žr. foto), priklijuotais prie virtuvės stalo. Vieną tokių vienišų vakarų ant šio stalo garavo įdarytos bulvės, kurios vėliau buvo poetiškai pavadintos Dviese pievelėje (ir ne, pavadinimą sugalvojau ne aš!).

Įdarytos bulvės
šį kartą be proporcijų, bet vienam žmogui dažniausiai norisi trijų vidutinio dydžio bulvių puselių

bulvės
geltonoji paprika
raudonasis svogūnas
kumpis (pigesnis variantas - daktariška dešra)
sūris
druska, šviežiai malti pipirai, Provanso žolelių mišinys

Bulves apvirti. Kiek pravėsinus perpjauti per pusę ir išskobti paliekant storus kraštelius (atsargiai, bulvės linkusios subyrėti).
Dalį bulvių masės sumaišyti su smulkintu svogūnu ir paprika, kubeliais pjaustytu kumpiu/dešra bei dalimi sutarkuoto sūrio. Įdarą pagardinti druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Įdaryti bulvių puseles, pabarstyti sūriu ir šauti į įkaitintą orkaitę maždaug 10-15 minučių.
Paprastų paprasčiausiai!
Skaniausiai valgosi su daržovėmis.



Jau rytoj oficialus mano darbinio tinklaraščio pristatymas, palinkėkite jam sėkmės! Dabar jau tikrai turėsiu rimtai domėtis knygų pasaulio naujienomis ir skaityti ne tik savo malonumui. Naujausia knyga must-read sąraše - "Sostų žaidimas". Jei tik tuose sausakimšuose ryto troleibusuose galėčiau ramiai paskaityti, jos laikas ateitų daug greičiau. Arba jei neužmigčiau skaitydama vakare...
Nieko, aš galiu išgyventi rugsėjį, o spalį - man atostogos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą