2013 m. kovo 17 d., sekmadienis

Kiaušiniai krepšeliuose

Bandau sudėlioti mintis į tvarkingą eilę, bet niekaip neišeina. Po sunkios ir prailgusios keturių dienų darbo savaitės man, kaip piktai laputaitei reikėjo papūsti uodegą ir vėl pasijusti gerai. Tad savaitgalį gerinau savo įgūdžius virtuvės srityje - kepiau keksiukus, pirmą kartą viriau daugiaryžį ir gėriau vyną, o tada žiūrėjau filmus, skaičiau, vaikščiojau saulės nušviestomis gatvėmis ir netgi išvedžiau pasivaikščioti senąjį zenitą.

Tik netikėtai ramus vakaras namie virto į vakarėlį, kuris baigėsi tik prašvitus. Tad išsimiegojus labai norėjosi skanių ir sočių pusryčių. Tokiais tapo kiaušiniai, kepti krepšeliuose.



2 porcijoms reikės:

6 riekelių forminio batono
3 kiaušinių
druskos, pipirų

Forminio batono riekes paploninti suspaudžiant delnu ar truputį pakočiojant. Jomis gražiai iškloti keksiukų formeles ir 5 minutėms į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Riekėms apskrudus į kiekvieną įmušti po pusę kiaušinio, pabarstyti druska ir pipirais ir grąžinti į orkaitę maždaug 10-čiai minučių arba kol kiaušiniai iškeps.

Patiekti su mėgstamomis salotomis.

Idėja iš čia.

Kadangi mano keksiukų formelės labai mažos, į jas tilpo tik po pusę kiaušinio. Jei turite didesnes - drąsiai muškite po visą kiaušinį.


Aktualioji pavasario tema - po n metų pertraukos, ant mano virtuvės palangės žaliuoti pasiruošęs Oziliukas Kornelijus! Jeigu kas neprisimenate, kas tai - nuotrauka čia. Tokias dovanas gauti man patinka! Šypt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą