2014 m. birželio 17 d., antradienis

Prancūziškos vištų blauzdelės

Taip netikėtai atėjo ir tolyn nuėjo trečiasis „Kometa atskrieja“ gimtadienis. Pasirodo, jis kasmet sutampa su tarptautine tinklaraštininkų diena. O aš tai suvokiau šeštadienį viename iš senamiesčio barų valgydama sūrio pirštelius (tiesa, kiek suskrudusius), pati nieko negamindama ir nedalyvaudama maisto tinklaraštininkų šventėje, į kurią pirmą kartą buvau pakviesta...

Aplinkui vyksta kiek svarbesnės šventės – po savaitės išteka viena mano geriausių draugių, tad šį savaitgalį kartu su nemaža merginų kompanija leidau gamtoje. Tad galima sakyti, kad į pikniką atsinešdama pačios keptą daržovių pyragą kaip ir atšvenčiau tą nedidelę savąją šventę...

Tiesa, vietoj daržovių pyrago, kuris nebuvo nufotografuotas ant pikniko stalo, recepto, šiandien vakarienei – prancūziškos vištų blauzdelės.

2,5 porcijos reikės:
5 vištų blauzdelių
pusės nedidelės cukinijos
raudonosios saldžiosios paprikos
5 vyšninių pomidorų
griežinėlio citrinos
kelių šviežių čiobrelio šakelių
alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Blauzdeles įtrinti druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepti blauzdeles, kol jos apskrus.
Susmulkinti papriką ir cukiniją. Padalinti jas į penkias dalis. Imti kepimo popieriaus lakštą, viduryje jo sudėti dalį smulkintų daržovių ir vyšninį pomidorą. Ant jų dėti apkeptą vištos blauzdelę. Užberti druskos, pipirų, įdėti mažą gabaliuką citrinos ir čiobrelio šakelę. Kraštus gerai užlankstyti ir sutvirtinti sąvaržėle. Taip pat „supakuoti“ visą likusią vištieną.
Kepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

Šaltinis – žurnalas „Virtuvė. Nuo... Iki...“, 2011 m. Nr. 11 (30)

Va taip ir gyvenu dabar – vestuviniai grožio, sveikinimų ir kitokie organizaciniai rūpesčiai pinasi su komandiruotės į Italiją darbais, tad drauge dar ir kraunu į lagaminą sukneles, kurias norėsiu vilkėti Romoje ir studijuoju žemėlapį su lankytinomis vietomis...

Tik turiu vieną bėdą - kažkuriuo metu šiek tiek peršalau ir per pastarąsias tris dienas perėjau turbūt visas peršalimo stadijas - gerklės skausmą, kosulį ir nosies pabėgimą. Labai smagu, tiesa?

Bet vis tiek galvoje džiaugsmingai sukasi mintis, kad  iki atostogų liko vos trys darbo dienos – jėga!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą