Šiemet vasaris stebina gerų ir įdomių pasimatymų
gausa. Mano nedarbinių veiklų knygelėje kone kiekvieną dieną smulkiomis
raidėmis prirašyta vardų ir veiklų. Ir tai nebūtinai yra meilės paieškos!
Pirmadienis – moteriški
paplepėjimai ir filmas su R., antradienis – treniruotė ir pažintis su nauju
treneriu, trečiadienis – sveikatos gerinimo vizitas ir pasimatymas su gydytoja,
ketvirtadienis – kava ir juokai su M., penktadienis – bučinys į metų (o gal net
penkmečio) kelionę išvykstančiai I., šeštadienis – susitikimas su Naujininkų
kalneliais bėgimo trasoje, sekmadienis – pažintis su Dubingiais ir apšalusiais
keliukais bei upelių etalonais... Ir taip toliau, ir panašiai.
Tad galiausiai nusprendžiau nueiti į pasimatymą su savimi.
O tam būtinai reikėjo iškepti pyragą – drėgną ir šokoladinį, bet bent truputį
apsimetantį sveikuolišku. Todėl iš receptų archyvo (šiuo metu kaip tik jį sudarinėju
– tai bus mano žiemos projektas!)
ištraukiau braunį be miltų, bet su sorų
kruopomis ir kriaušėmis. Savo pasirinkimo tikrai nepasigailėjau!
Šokoladinis pyragas be miltų
Reikės:
stiklinės sorų kruopų
2,5 stiklinių vandens
80 gramų maltų migdolų
šaukštelio vanilinio cukraus
150 ml plakamosios grietinėlės
50 ml aliejaus
150 gramų rudojo cukraus
130 gramų juodojo šokolado
5 šaukštų kakavos miltelių
2 šaukštelių kepimo miltelių
4 kupinų šaukštų bulvių krakmolo
3 kiaušinių
3 kriaušių
citrinos sulčių
2,5 stiklinių vandens
80 gramų maltų migdolų
šaukštelio vanilinio cukraus
150 ml plakamosios grietinėlės
50 ml aliejaus
150 gramų rudojo cukraus
130 gramų juodojo šokolado
5 šaukštų kakavos miltelių
2 šaukštelių kepimo miltelių
4 kupinų šaukštų bulvių krakmolo
3 kiaušinių
3 kriaušių
citrinos sulčių
Sorų kruopas paskleisti sausoje keptuvėje ir keletą minučių
pakaitinti. Pamaišyti, kad nepridegtų. Tada kruopas suberti į sietelį ir
perplauti po tekančiu vandeniu, dėti į puodą, užpilti 2,5 stiklinės vandens ir
virti 20 minučių kartais pamaišant. Išvirusias kruopas atvėsinti ir sutrinti
elektriniu trintuvu.
Grietinėlę supilti į nedidelį puodą, suberti rudąjį cukrų
ir pakaitinti iki virimo. Nukelti nuo ugnies, suberti smulkintą juodąjį
šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps, tuomet palikti kiek pravėsti.
Į dubenį dėti sutrintas sorų kruopas, maltus migdolus,
vanilinį cukrų, aliejų, kakavą, kepimo miltelius, kakavą, krakmolą ir gerai sumaišyti
su šokolado mase. Tuomet po vieną įmušti kiaušinius.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
Kriaušes nuplauti ir supjaustyti skiltelėmis, apšlakstyti
citrinos sultimis. Skilteles gražiai sukaišioti į tešlą, kad matytųsi tik kriaušės
kraštelis.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie valandą.
Šaltinis – žurnalas „Virtuvė. Nuo... Iki...“ (kuris
numeris? O kad aš žinočiau!)
Taigi šv. Valentino dieną pakviečiau save į pasimatymą ir viena išgėriau arbatos bei suvalgiau gabalėlį pyrago. Beveik neskubėdama ir šiek tiek pamąstydama apie tai, kas šiuo metu vyksta aplinkui mane. O kol kas tai, kas dedasi, mane džiugina. Tad laikau čiurikus, kad viskas taip būtų ir toliau.
Na, jeigu tą pačią šv. Valentino dieną bėgiodama pažliugusiais Pavilnio keliukais būčiau nenusitrynusi kojų iki kraujo, dabar būčiau dar laimingesnė. Na, bet love hurts, kaip dainavo sena sena grupė Nazareth (o aš netgi esu girdėjusi ją gyvai!). Tad galiausiai užsiklijavau žaizdas ir įveikusi dar valandą cardio treniruotės sporto salėje pamilau save dar labiau. Ir tikrai buvau verta to pyrago. Jo dar šiek tiek liko ir Lietuvos gimtadieniui atšvęsti, jėj!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą