Praėjusią savaitę daug galvojau apie draugystę ir koks keistas
dalykas ji vis dėlto yra. Su vienais žmonėmis gali kasdien pliurpti apie
visokius menkniekius ir dalytis internetiniais juokais bei gyvenimo
smulkmenomis, tačiau nieko nežinoti apie tai, ką jie mąsto svarbesniais
klausimais ar už ką balsuoja rinkimuose. Su kitais gali nesimatyti daugiau nei
pusę metų, o tuomet susitikti, greitai apsižiūrėti, kas naujo išvaizdoje
(plaukų, svorio, tatuiruočių pokyčiai), o tada jaustis taip, lyg tų pusės metų
nė nebuvo. Su trečiais kartais nereikia net kalbėtis, nes atrodo, kad visais
rimtais bei ne tokiais rimtais dalykais galima pasidalyti vien susėdus šalia.
Ir visi tie žmonės yra draugai – branginami, mylimi ir
nepakeičiami. Nors su kiekvienu iš jų esi šiek tiek kitoks ir savo istorijas pasakoji
suteikdamas joms skirtingų spalvų.
Viena draugė prieš daug daug metų mane supažindino su
avižine koše. Mano šeimoje toks pusryčių patiekalas niekada nebuvo populiarus –
tiesa, dabar ją darbo dienų rytais tikrai rasčiau tėvų virtuvėje.
Maniškėje košė pusryčiams garuoja tik savaitgaliais. Ir turiu prisipažinti, kad
skanesnės už tą, kurią išbandžiau paskutinį kartą, dar neteko
ragauti.
Avižinė
košė su obuoliais, imbierais ir cinamonu
Vienai didelei porcijai reikės:
30 gramų avižų dribsnių
vidutinio dydžio obuolio
300 ml įvairių grūdų arba migdolų pieno
gabalėlio imbiero
šaukšto cinamono
šaukšto sėlenų
šlakelio medaus arba klevų sirupo
Obuolį supjaustyti smulkiais kubeliais, imbierą susmulkinti
arba sutarkuoti.
Puode ant vidutinės ugnies pakaitinti pieną. Suberti avižų
dribsnius, obuolį, imbierą, sėlenas ir cinamoną. Pavirti 5-7 minutes. Išjungti
ugnį ir dar kelias minutes palaikyti košę puode, uždengtame dangčiu.
Pagardinti medumi ir skanauti. Mano atveju, pagardinimas
buvo keli riešutai išgriebti iš medaus, riešutų ir aviečių uogienės
stiklainėlio, gauto per Kalėdas. Saldumo daugiau tikrai nebesinorėjo.
Šaltinis
– Ilka Adams „Supermaistas“, Obuolys, 2015 m.
Namai pakvipo taip, tarsi kepčiau obuolių pyragą, o
pusryčiai suteikė tiek energijos, kurios neišnaudojau net per dviejų valandų
treniruotę ir 5 kilometrų pasivaikščiojimą link namų po jos.
O eidama supratau, kad iš tiesų jau visai nebetoli
pavasaris ir bent savaitė atostogų. Jų jau tikrai reikia, nes jaučiu, kaip
kartas nuo karto netikėtai mano baterijos „nusėda“ ir joms vėl įkrauti reikia
daugiau laiko negu anksčiau. Tad jau reikėtų pradėti planuoti, kokios spalvos
hiacintą šiemet pasistatysiu ant palangės ir ką norėsiu pamatyti bei nuveikti,
kai atsidursiu mieste prie Temzės. Nuo vasario jau galėsiu pradėti skaičiuoti
dienas. Iki vasario irgi jau nebe tiek daug liko!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą