Mane vis dar šiek tiek išmuša iš vėžių, kai parduotuvėje,
turguje arba kokioje kitokioje viešoje vietoje mane garsiai pavadina
„mergaite“. Tuomet pagalvoju, iš kur jie žino, kad po rimtąja karjeros
siekiančios moters (į pilnametystę įžengiau beveik prieš dešimtmetį, jau galiu
save taip vadinti, taip?) kauke vis dar slepiasi maža mergaitė?
Ta, kuri mieliau gyvena fantazijų pasaulyje, o ne
realybėje. Ta, kuri dažnai kur nors vėluoja vien dėl to, kad per ilgai šypsojosi
veidrodžiui. Ta, kuri žinodama, jog jau reikia eiti miegoti/dirbti/plauti indus
vis tiek pasigarsina muziką ir tobulina šokių judesius. Ta, kuri iki
galo neapgalvoja savo sprendimų, o tuomet kremą, kurį norėjo greičiau išplakti,
jai tenka valyti nuo megztinio, plaukų, šaldytuvo ir kitų virtuvės vietų, po
kurias jis išsitaškė.
Taip nutiko su desertu, kurį pagaminti svajojau jau ilgai,
tačiau laukiau tinkamiausios progos – improvizuotu Virtuvės mitų griovėjų
tiramisu su varškės sūreliais.
Tiramisu
improvizacija su varškės sūreliais
Dviems
didelėms porcijoms reikės:
2 kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
50 ml kavos likerio
4 šokoladu glaistytų varškės sūrelių
šaukšto kakavos
didelės saujos šilauogių
2 kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
50 ml kavos likerio
4 šokoladu glaistytų varškės sūrelių
šaukšto kakavos
didelės saujos šilauogių
Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi, gerai sumaišyti su
maskarpone ir kavos likeriu. Kremas turėtų būti vientisas ir be gumuliukų.
Į stiklines sluoksniuoti desertą – dėti dalį varškės
sūrelio, tada – sluoksnį kremo, jį pabarstyti kakava, užberti šilauogių. Tuomet
vėl dėti sūrelį, kremą, kakavos, šilauogių ir t.t.
Iki patiekiant geriausia laikyti šaldytuve.
Šaltinis
– Virtuvės mitų griovėjų albumas-žurnalas (nepamenu kuris, nes perfotografuotas
receptas kurį laiką buvo mano telefone)
Šis desertas buvo puiki vakarienės su mama pabaiga – jis ne tik
apsaldino širdis, bet ir šiek tiek apsvaigino protus. Galbūt neapskaičiavusi šliūkštelėjau kiek
daugiau likerio negu 50 mililitrų, kas čia supaisys dabar... Juk amžius,
įrašytas asmens dokumente, leidžia kartais visko skrupulingai neskaičiuoti.
--
O grįžtant prie mergaitės su moters kauke, aš vis tiek ja
džiaugiuosi. Tai, kad ji vis dar manyje gyvena, reiškia, kad dar nepraradau
savo esybės – vis dar esu ta pati „always in love“ Agnytė. Tik turiu kiek
daugiau virtuvės ir gyvenimo įgūdžių, tad savo fantazijų pasaulį galiu
kryptingai susiplanuoti ir paversti realybe.
Anksčiau ar vėliau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą