Galbūt ši vasara nelepino gražiais orais ir saule, galbūt
ji nebuvo mano meilės vasara, bet
gražių akimirkų į prisiminimų archyvą galvoje tikrai įnešė. Nors kurį laiką
galvojau, kad jau esu per sena linksmintis iki aušros, šią vasarą tekančią
saulę mačiau tikrai ne vieną ir ne du kartus. Labai dėl to džiaugiuosi, nes
saulėtekiai ir ankstyvi rytai, yra šiek tiek stebuklingi.
Ankstyvi rytai reiškia ilgesnę dieną ir galimybę suvalgyti
daugiau negu įprastai. Bet gaminti skiriamą laiką visada norima sutaupyti, nes
laisvas valandėles galima panaudoti tiek pamiegoti pokaičio, tiek pasilinksminti
vakare, tiek ramiai patinginiauti. Vištienos kepsneliai su migdolais tikrai
gali tapti tuo patiekalu, kuris bus pagamintas greitai, o suvalgytas dar
greičiau ir gardžiau.
Vištienos
kepsneliai su migdolais
3
porcijoms reikės:
600 gramų vištienos filė
50 gramų migdolų
šaukštelio Provanso žolelių
šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
50 gramų sviesto
50 gramų migdolų
šaukštelio Provanso žolelių
šaukštelio druskos
0,5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
50 gramų sviesto
Vištienos filė supjaustyti gabalėliais ir lengvai išmušti.
Migdolus susmulkinti ir sumaišyti su prieskoniais – Provanso žolelėmis, druska, pipirais. Sviestą ištirpdyti.
Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pamirkyti svieste, tada apvolioti migdolų ir prieskonių mišinyje.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie pusvalandį..
Šaltinis – žurnalas „Verdu ir kepu“, Nr. 2
Migdolus susmulkinti ir sumaišyti su prieskoniais – Provanso žolelėmis, druska, pipirais. Sviestą ištirpdyti.
Vištienos gabalėlius iš abiejų pusių pamirkyti svieste, tada apvolioti migdolų ir prieskonių mišinyje.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie pusvalandį..
Šaltinis – žurnalas „Verdu ir kepu“, Nr. 2
Tiesą sakant, pastaruoju metu mėsos (ir nedrįskite sakyti,
kad vištiena – visai ne mėsa) mano racione sumažėjo turbūt iki minimumo. Tas
puikiai matosi ir iš čia publikuojamų naujų receptų. Galbūt tai tik vasaros
įtaka, o galbūt iš tiesų mitybos įpročiai smarkiai pasikeitė per
paskutiniuosius metus. Bet šis vištienos ir migdolų derinys kartas nuo karto
apsilanko mano virtuvėje, kaip greitas ir geras pietų ar vakarienės patiekalas,
nereikalaujantis ypatingo garnyro – užtenka daržovių.
Ir taip, akylieji, kurie nuotraukoje pamatys pakalnutes, supras, kad receptas ir vaizdeliai iš valgomojo balkone savo eilės laukė jau kurį laiką. Ir štai, jiems pavyko!
--
Seniai seniai, kai vietoje blogo dar rašydavau notes savo Facebook profilyje, viena
draugė manęs paklausė, ar nebijau, kad žmonės, apie kuriuos rašau, perskaitys
ir nebus patenkinti savo aprašymu. Tada galvojau, kad jau kas kas, bet tos mano
apkalbamos simpatijos tikrai nieko neskaitys ir neanalizuos. Dabar dėl šito jau
nebesu tokia tikra. Viename pokalbyje prie kavos paaiškėjo, kad vis dėlto yra
žmonių, ieškančių savęs, pasislėpusių tarp Kometa
atskrieja sakinių, žodžių ar eilučių, ir netgi save randančių.
Dar viena su tuo susijusi istorija – mokykloje, kai
skaitėme Salomėjos Nėries laiškus, aš piktinausi tokiu vargšės moters privatumo
pažeidimu ir sakiau, kad pati tikrai nenorėčiau, kad kas nors analizuotų mano
asmeninę korespondenciją. Ir štai, pati ją padedu po padidinamuoju stiklu
leisdama kitiems daryti išvadas. Įdomu įdomu.
Jeigu vienai gaminti taps neįdomu - http://www.ksi.lt/gaminam/ :)
AtsakytiPanaikintiJustinai, ačiū už pasiūlymą, turėsiu omenyje! :)
AtsakytiPanaikinti