Paskutinę kovo dieną, kai po ilgos ir darbiniais renginiais
gausios savaitės pasiėmiau laisvadienį, netikėtai suvokiau, kad gyvenimo
istorijos aprimo. Kasdienybė sukasi aplink paprasčiausius dalykus – darbą,
maistą, namų ruošą, bėgimą, meilę bei buto paieškas. Ir tik paskutinysis sukelia
nerimą kartas nuo karto, visi kiti reikalai šiuo metu džiugina. Nutilo net ir tas
įkyrus balselis viduje – jis vis skatindavo judėti į priekį, ieškoti naujų
patirčių ir jas atrasti.
Bet užteko savaitgalį išvažiuoti iš Vilniaus – stebėti už automobilio lango besikeičiančius vaizdus, kiaurai permirkti pavasariniame lietuje, stovėti pievoje ir klausytis paukščių čiulbėjimo, skinti žibuokles ir kitaip kaip smagiai praleisti dieną dviese, ir vidinis varikliukas užsivedė iš naujo. Net ir buto reikalai, atrodo, po truputį tuoj tuoj pajudės iš nerimastingojo taško.
Bet užteko savaitgalį išvažiuoti iš Vilniaus – stebėti už automobilio lango besikeičiančius vaizdus, kiaurai permirkti pavasariniame lietuje, stovėti pievoje ir klausytis paukščių čiulbėjimo, skinti žibuokles ir kitaip kaip smagiai praleisti dieną dviese, ir vidinis varikliukas užsivedė iš naujo. Net ir buto reikalai, atrodo, po truputį tuoj tuoj pajudės iš nerimastingojo taško.
Apimta įkvėpimo ir įsikrovusi saulės bei šilumos energija, vakarienei
susimaišiau pavasariškas salotas.
Avokadų ir lašišos salotos
2
porcijoms reikės:
vieno avokado
pusės ilgavaisio agurko
100 gramų šaltai rūkytos lašišos (labiausiai tinka gabalėliai salotoms)
70 gramų gražgarsčių (rukolos) lapų
sezamo sėklų
citrinos
alyvuogių aliejaus
šaukštelio skysto medaus
druskos, pipirų
pusės ilgavaisio agurko
100 gramų šaltai rūkytos lašišos (labiausiai tinka gabalėliai salotoms)
70 gramų gražgarsčių (rukolos) lapų
sezamo sėklų
citrinos
alyvuogių aliejaus
šaukštelio skysto medaus
druskos, pipirų
Gražgarsčių lapus gerai nuplauti ir nuvarvinti. Agurką ir
avokadą supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Lašišą smulkiai suplėšyti. Viską
sudėti į dubenį.
Iš citrinos išspausti sultis ir jas sumaišyti su alyvuogių aliejumis bei skystu medumi (ingredientų proporcijas pasireguliuoti pagal savo pomėgius). Pagardinti užpilą druska bei pipirais.
Iš citrinos išspausti sultis ir jas sumaišyti su alyvuogių aliejumis bei skystu medumi (ingredientų proporcijas pasireguliuoti pagal savo pomėgius). Pagardinti užpilą druska bei pipirais.
Salotų ingredientus užpilti pasiruoštu užpilu, gerai
išmaišyti. Prieš patiekiant pabarstyti sezamo sėklomis.
Šaltinis
– Fuss
Free Cooking (pinterest‘o atradimai).
Na gerai gerai, salotos buvo gamintos jau kiek anksčiau.
Bet tai buvo šio pavasario pirmasis patiekalas, kurį spėjau grįžusi po darbo
pagaminti ir nufotografuoti šviesoje. Ir nebe virtuvėje, o balkone! Nuo to salotos net ir valgėsi skaniau.
Kai gyvenimas sukasi tik apie buitį, tai ir rašyti sunkiau.
Tikiuosi, kad greitu metu ateisiantys nauji įspūdžiai – šventinės kelionės po
Lietuvą, pusiau šventinė komandiruotė ir aviacijos žmonės, naujas būstas su
nauja vieta mieste ir naujais buitiniais iššūkiais, sugrąžins į kasdienybę
istorijas ir atneš man daugiau įkvėpimo jas užrašyti.
Tikiuosi ir tikiu.
Tikiuosi ir tikiu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą