2011 m. birželio 23 d., ketvirtadienis

Gražaus vakaro užkandis

Ir štai galiausiai po dešimčių išsiuntinėtų gyvenimo aprašymų ir devynių pokalbių dėl darbo, dar netvirtai, bet jau galiu pasakyti, kad darbas yra. Ne toks, apie kokį svajojau ir galvojau keturis studijų metus, bet vis geresnis nei šmutkių parduotuvėje. Būsiu biuro vadybininkė ir kas rytą kaukšėsiu į ofisą baisiame pastate, bet šalia neįtikėtinai pigios valgyklos. Ir gal kartais vakarais leisiu sau pasimėgauti kokiu skaniu užkandžiu.


Šitą receptą įsidėmėjau iš karto po tinklaraštininkų dienos šventimo. O paskui dar ir naujajame "Virtuvės" žurnalo numeryje radau jį. Tad tai buvo tikra paskata išbandyti marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlę su pistacijomis. Recepto originalą galite rasti čia.

Reikės:
8 riekelių forminio batono
250 g rikotos sūrio
250 g braškių
4 šaukštų balzaminio acto
šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
saujos šviežių bazilikų lapelių
saujos kapotų sūdytų pistacijų

Visų pirma reikia paruošti marinatą braškėms: balzaminį actą sumaišyti su cukrumi, pagardinti druska ir sudėti kapotus bazilikus. Braškes supjaustyti riekutėmis ir užpilti marinatu. Palaikyti keletą minučių (aš laikiau ilgiau - kol suruošiau visus kitus ingridientus).

Batono riekeles paskrudinti (čia labai praverčia toaster'is). Nuo braškių nupilti skysčio perteklių. Ant batono tepti rikotos sūrį, dėti marinuotas braškes su bazilikais ir pabarstyti pistacijomis.
Šaltinis - žurnalas "Virtuvė" 2011 m., nr.7





Skaniausias šis užkandis balkone, kai po lietaus nušvinta vakaro saulė ir, atrodo, net kvėpuoti pasidaro lengviau.

1 komentaras: