2011 m. birželio 18 d., šeštadienis

Šisbeitas užkąsti

          "Pūkuotukas mėgdavo užkrimsti Šiobeito lygiai vienuoliktą valandą 
ryto, užtat labai džiaugėsi matydamas Triušį 
imantį iš spintelės lėkštes ir puodelius..."
A. A. Milnas - Pūkuotuko pasaulis


O aš labai norėjau užkąsti Šiobeito važiuodama troleibusu po dar vieno darbo pokalbio, kai lietus jau labai smarkiai kaupėsi ir būtent ties Kometos stotele pratrūko žaibais ir griaustiniu.


Florentinai

50 gramų sviesto
100 gramų migdolų lapelių
100 gramų sezamo sėklų
100 gramų saulėgrąžų
120 gramų cukraus
didelis šaukštas miltų
1 kiaušinis
nedidelio apelsino tarkuota žievelė ir sultys

Sviestą išlydyti. Dubenyje sumaišyti migdolų lapelius, sezamo sėklas, saulėgrąžas, miltus, cukrų ir apelsino žievelę. Įmušti kiaušinį, supilti apelsino sultis, atvėsusį sviestą ir išmaišyti.

Masę dėti ant kepimo popieriaus ir tolygiai paskirstyti skardoje plonu sluoksniu. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Kai šiek tiek atvės supjaustyti, valgyti pačiam, vaišinti draugus ir giminiečius.
Šaltinis: žurnalas "Virtuvė", 2011 m., nr. 4


Kadangi kostmoso orkaitė yra nenuspėjama, tai grandydama degėsius užtrukau tiek pat, kiek ruošdama pačius sausainiukus. Bet buvo verta.

Šisbeitas lietingai popietei

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą