2011 m. birželio 27 d., pirmadienis

Vištiena su imbieru ir anakardžiais

Ir vėl nešvenčiau Joninių. Tiesiog neįstengiau ieškoti laužo, žmonių ir šurmulio. Gerai, kad buvome keli tokie "nešventikai" ir žaviai užmigome žiūrėdami filmą apie.. Net nežinau apie ką, dingau per penkias minutes nuo jo pradžios.


Bet savaitgalis buvo žavus. Nepaisant lietuje permirkusių batelių, uodų sukandžiotų kojų ir pralaimėtų partijų prie biliardo stalo. Džiaugiausi lėtu laiko bėgimu ir nieko neveikimu. Net gaminti truputį tingėjau, tad maitinausi pica, karštais sumuštiniais, bulvytėmis ir dešrelėmis bei kitokiu greitu maistu.



Tiesa, mano didysis virtuvės pagalbininkas A. vis dėlto privertė paruošti skanius pietus - vištieną su imbieru ir anakardžio riešutais. Receptas jau ne kartą mėgintas ir beveik nė sykio nenuvylęs. Jei gerai pamenu, kažkada radau jį čia.

Reikės:
vištienos krūtinėlės
vieno didelio ar dviejų mažesnių svogūnų
saujelės svogūno laiškų
1-2 skiltelių česnako
gabalėlio imbiero
raudonosios paprikos
apie 50 g. anakardžio riešutų arba daugiau
sojų padažo pagal skonį
alyvuogių aliejaus

Įkaitintoje keptuvę sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus, kapotą česnaką ir smulkintą imbierą. Pakepti keletą minučių nuolat maišant. Tuomet sudėti vištieną pjaustytą gabaliukais. Kepti, kol vištiena pabals ir nebesimatys žalios mėsos.

Sudėti juostelėmis pjaustytą papriką ir smulkintus riešutus. Kai paprika apkeps, supilti sojų padažą, alyvuogių aliejų, viską gerai išmaišyti ir apibarstyti svogūnų laiškais. Viskas! Patiekti su ryžiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą