2012 m. sausio 25 d., trečiadienis

Keksiukai su imbieru ir kriauše

Pastebėjau susiformavusius rašymo įpročius - dažniausiai nauji įrašai publikuojami trečiadienio ir sekmadienio vakarais. Tomis dienomis nepasirodo jokių naujų serialų serijų (pažiūrima nebent viena kita, užsilikusi nuo senesnių laikų), neplanuoju jokių pasimatymų prie alaus bokalo, nes reikia ilsėtis arba prieš savaitgalį, arba prieš naują savaitę. Turiu laiko apgalvoti savo darbus, suplanuoti, ką turiu nuveikti.
Trečiadieniais ir sekmadieniais semiuosi įkvėpimo gyvenimui.

Pastarųjų dienų aktualija - sniegas. Taip, į tą pašėlusį snigimą gražu žiūrėti pro langą su arbatos puodeliu rankoje, tačiau, jeigu tenka būti lauke, pasirodo, kad snaigės ant blakstienų nėra jau taip romantiška. Ir dar, - kai šalta aš vis labiau noriu ko nors skanaus ir saldaus.


Kepimas visada padeda sušilti. O keksiukų dar ir ilgam užtekti gali. Žinoma, jei nenuneščiau jų į darbą, kur jie dingsta per dešimt minučių prie rytinio kavos puodelio. Keksiukų su imbieru ir kriaušėmis receptą radau čia.

Vėl pamiršau suskaičiuoti, kiek keksiukų išėjo, bet jiems reikia:
300 ml miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos
1,5 šaukštelio malto imbiero
žiupsnelio malto muskato
90 g cukraus
kiaušinio
180 ml pieno
vidutinio dydžio kriaušės
3 šaukštų medaus
100 g sviesto
žiupsnelis druskos

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda, cukrumi, druska ir prieskoniais.
Ištirpdyti sviestą. Kiek pravėsusį sumaišyti su truputį paplaktu kiaušiniu, pienu, smulkiai pjaustyta kriauše ir medumi. Skystį supilti į miltų mišinį ir greitai sumaišyti (nustoti maišyti, kai nebesimato visiškai sausų miltų).
Paskirstyti tešlą į keksiukų formeles, išteptas riebalais ar išklotas popieriukais, ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.


O šiaip, dabar gyvenime toks metas, kai norisi užmigti žiemos miegu ir pabusti tada, kai jau žydės žibutės ir nebereikės vilktis sunkaus palto. Išsigelbėjimo ieškau knygose, nes ten vyksta reikšmingi dalykai: žmonės gelbėja kitų gyvybes, keliauja, atranda pasaulį, vaikšto į pasimatymus, įsimyli... Ne tik gyvena prisiminimais arba svajonėmis. Bet viskas tuoj tuoj pasikeis. Tikrai.

P.S. Šiandienos hitas: "Tu ateik į pasimatymą"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą