2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Salotos "Laukiu pavasario"

Šiandien važiuodama troleibusu buvau sugalvojusi tobulą pradžią įrašui apie savaitgalį. Bet, kaip dažnai pasitaiko, per įvairius buitinius rūpestėlius, pamiršau. Teks pradėti nuo nulio.

Išgyvenau vieną intensyviausių savaitgalių savo gyvenime. Tris naktis iš eilės linksminausi ir mažai miegojau, tad kai kurios situacijos atrodo lyg susapnuotos arba tiesiog užlietos šampano purslais. Norisi girtis nuotykiais, tačiau kartu norisi laikyti juos savyje ir išsitraukti liūdnomis akimirkomis, kai vėl reikės pakelti ūpą bei iš naujo patikėti savimi. Dabar, šią akimirką, jaučiuosi tiesiog laiminga. Ir tikiuosi, kad tas jausmas dar kurį laiką manęs neapleis.

---[mano telefonas nemoka fotografuoti naktimis, kai vyksta įdomiausi dalykai, tad nuotraukų nėra]---

Vakar, kai labiau už viską norėjosi ko nors gaivaus, pasigaminau salotas. Tikrai retas atvejis mano virtuvėje. Reikia keisti situaciją ir gaminti jas dažniau!


Salotos "Laukiu pavasario"
2-3 porcijoms reikės:
2 apelsinų
avokado
raudonojo svogūno
saujos salotų
pusės ilgavaisio agurko
alyvuogių aliejaus
šlakelio balzamiko acto
šaukštelio medaus
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Apelsiną nulupti, išskirstyti skiltelėmis ir "išlukštenti". Avokadą supjaustyti riekelėmis, agurką - stambiais kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, salotas suplėšyti. Viską sumaišyti dideliame dubenyje ir užpilti užpilu iš alyvuogių aliejaus,  balzamiko acto ir skysto medaus. Pagardinti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.

Šaltinis - "Panelė", 2012 m., Nr. 1




Ką daryčiau kitaip? Dėčiau tik pusę svogūno ir atsargiau rinkčiausi avokadą. Dažnai susiduriu su neprinokusiais. Bet gavusi vitaminų bombą nieko nebesigailėjau. Ir stengsiuos nesigailėti toliau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą