2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Lazanija paprastoji

I'm gonna fall in love with you because I always always do, - pasakė Marilyn Monroe filme "The prince and the showgirl" ir aš pagalvojau, kad ji kalba mano lūpomis.

Šį mergaitišką savaitgalį, atrodo, vengėme kalbų apie meiles. Tik žiūrėjom, kaip viskas vyksta filmuose ir pusiau ironiškai krykštavom dėl herojų sėkmės, nes juk gyvenime taip nebūna. Bet vis tiek paskui suknelių ir aksesuarų parodoje išsirinkome sau vestuvinius apdarus.


O dar, kaip tikros senmergės (čia R. mama tokį vardą davė, tebūnie), gaminomės vakarienę kartu. Lazanija turi begalę variacijų ir turbūt kiekviena šeimininkė ją gamina skirtingai.
Kalbos apie lazaniją prasidėjo jau seniai, tačiau tik dabar visos keturios gamintojos susirinko vienoje virtuvėje. Ir kaip tikros italės, po vakarienės išgėrėme po shot'ą espresso.


Lazanija paprastoji
7 mergaitiškoms porcijoms reikės:

alyvuogių aliejaus
svogūno
2 skiltelių česnako
morkos
paprikos
400 g maltos kiaulienos
skardinės konservuotų pomidorų 
pipirų, džiovintų bazilikų ir raudonėlio

40 g sviesto
2 šaukštų miltų
400 ml pieno

lazanijos lakštų (mes sunaudojom 16, jei neklystu)

200 g fermentinio sūrio
mocarelos rutuliuko
sviesto skardai ištepti

Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet sudėti kapotą česnaką, o po minutės ir smulkintą papriką bei tarkuotą morką. Išmaišyti ir truputį pakepinti. Sudėti maltą mėsą ir prieskonius, kepti, kol gražiai paruduos. Tada sudėti konservuotus pomidorus ir ant silpnos ugnies troškinti apie 15-20 minučių.

Kol mėsa troškinasi, gaminti baltąjį padažą - sviestą ištirpdyti puode, suberti miltus ir kelias minutes pakepti. Plona srovele pilti pieną ir nuolat maišant virti kelias minutes, sutirštinti padažą sauja tarkuoto fermentinio sūrio.

Kepimo formą ištepti sviestu. Apatinis lazanijos sluoksnis - mėsa. Ant jos dėti sausus lakštus. Tuomet sluoksniuoti: dėti mėsą, ją pašlakstyti baltuoju padažu, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir plėšyta mocarela, vėl dėti sausus makaronų lakštus ir t.t. Paskutinis sluoksnis - makaronai, aplieti likusiu baltuoju padažu ir gausiai apibarstyti sūriu.

Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie pusvalandį.



Buvo tobula šeštadienio vakarienė. Ir dabar vis tiek norėsiu pamėginti vegetarišką lazanijos versiją!
O I. virtuvė yra nuostabi.
Moterys, aš Jus myliu.

1 komentaras:

  1. I. pagaliau perskaitė šį blogą apie lazaniją! :) Tikiuosi, kad artimiausiu laiku mums vėl pavyks pagaminti ką nors kartu (nepyk, bet turiu pasiūlyti dar vieną makaronų patiekalą, ty. pasta alla norma, orkaitėje keptas makaronų apkepas) ir išgerti po dar vieną espresso shot'ą :)
    Prie meilės tai keturių moterų kompanijai prisidedu ir aš!!!

    AtsakytiPanaikinti