2013 m. lapkričio 7 d., ketvirtadienis

Obuolių ir kuskuso plokštainis

Kai kolegos pradeda klausinėti, kada aš iškepsiu arba bent parodysiu kokį nors pyragą, tenka atsidusti ir nubraukti dulkes nuo receptų knygų bei archyvų ir surasti laisvą valandėlę kepimui bei rašymui.
Kartais norisi, kad paroje būtų bent keliomis valandomis daugiau, - tada spėčiau parašyti ar atrašyti laiškus seniems draugams, pasimokyti rusų ir kitokių kalbų, rasti ir nusipirkti gražiausią suknelę gimtadieniui, sutvarkyti namus, padaryti dar melejoną smulkių darbelių, o galiausiai išsimiegoti.

Bet, kaip pasakė vienas labai mane prajuokinęs internetinis paveikslėlis: adulthood - if you're not tired, you're not doing it right.



Obuolių ir kuskuso plokštainis

0,5 stiklinės kuskuso kruopų
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės rudojo cukraus
200 gramų sviesto
3 didelių obuolių

Dubenyje sumaišyti kuskuso kruopas, miltus ir rudąjį cukrų. Sviestą ištirpdyti ir sumaišyti su sausaisiais produktais.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Sumaišyti su tešla.
Gautą masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 minučių.

Šaltinis - Rudens žaidimai pagal Virtuvės mitų griovėjus, 2013 Nr. 2
 
Pyragas švelniai karamelinis ir tikrai visai skanus. O pagaminimas užtrunka realiai tik vos ilgiau nei tiesiog supjaustyti obuolius. Pyragą dar galima cukraus pudra pabarstyti, bet man nieko nebereikėjo. Tiesa, šiek tiek jautėsi kietesni kuskuso grūdeliai, bet pabrinkinus juos svieste kiek ilgiau (t.y. nors truputį pabrinkinus, nes aš to nedariau), saldumynas turėtų tapti tobulas!

Ruduo ir Berlyne ruduo

Savaitgalį, kai jau galutinai atsigausiu po trumpų atostogų Vokietijos sostinėje, laukia dar vieno - jau antrojo - gyvenime torto kepimas. Kaip gaila, kad negimiau vasarą, kai aplinkui pilna visokių uogų, kurie puikiai tinka saldumynams... Rudenį dažniausiai tenka suktis iš padėties ir šokoladintis arba ieškoti naujų skonių, kaip kad aš ir pasistengsiu padaryti.

Tad savaitgalio planai tokie, kaip ir visai neseniai vienoje S raide pažymėtoje knygoje perskaitytas sakinys: Tačiau dabar jos pačios darbų sąraše daugybė nepalyginamai svarbesnių dalykų: a) išgelbėti svogūnus, kurie tuoj pridegs keptuvėje; b) pagaminus tobulą lazaniją išgelbėti ateitį su Viliu; c) išgelbėti pasaulį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą