Gadau kalėdinę nuotaiką kaip tik įmanydama. Nupirkau visas dovanas ir rimtai imsiuosi valgomų dalykų bei masinio pakavimo šį savaitgalį, klausau klasikinių kalėdinių dainų ir netgi trypčioju į taktą, kai pasitaiko proga, rengiuosi šiltais ir pūkuotais megztiniais, vaikštau į šventinius koncertus ir ten šypsausi nuo ausies iki ausies, o paskui vėl grįžtu į nuolatinę nuovargio būseną. O ta pirštų galiukais paliesta šventinė nuotaika nuo manęs vėl iš naujo pasprunka.
Bet aš stengiuosi bent trumpam pabūti laiminga. Turiu ir įrodymą - naują projektą "365 optimizmo dienos". Kosminėje virtuvėje per 2,5 metų neprirašiau 365 pasakojimų, bet gal su džiaugsmo paieškomis bus lengviau negu su tobulais pyragais?
Pagyvensim - pamatysim!
Keksiukai su medumi ir anakardžių riešutais
19 nedidelių keksiukų reikės:
100 gramų anakardžių riešutų
100 gramų minkšto sviesto
175 gramų rudojo cukraus
2 kiaušinių
375 mililitrų miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
120 mililitrų pieno
3,5 šaukštų medaus
Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti.
Sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, išsukti, tada įmušti bei išsukti ir antrąjį.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Suberti pusę kiekio į sviesto mišinį ir šiek tiek pamaišyti.
Pieną sumaišyti su 3 šaukštais medaus, supilti į sviesto ir miltų masę. Gerai išmaišyti ir suberti likusius miltus bei riešutus. Tešlą išsukti ir padalinti į popierinėmis formelėmis išklotas keksiukų formeles.
Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi apie 15-20 minučių.
---
Keksiukai buvo kepti "Pyragų dienai", kurioje VGTU biblioteka, pardavinėdama darbuotojų keptus pyragus, rinko pinigus akcijai "Knygų Kalėdos". Nedideliu indėliu pavyko prisidėti ir mūsų palėpei.
O kitą dieną trumpam apsimečiau Snieguole - pasipuošusi prijuoste su Rudolfu šypsojausi studentams ir dalinau jiems pusrytinę kakavą bei bandeles.
Linkėti visiems geros dienos irgi gali būti smagu!
Kolegos sakė, kad čia matosi mano kontūrai (sakė ir kitaip, bet geriau to nekartosiu...) |
P.S. Dalyvauju maisto tinklaraštininkų kalėdinio slapuko akcijoje - mano dovana jau nukeliavo pas Eglę į skruzdėliukų skverą, o aš vis dar laukiu paštininko... Bet jau greitai, aš tikiu!
Kalėdų senis buvo išsiųstas mokytis, bet siuntinukas jau pakeliui :) Persimokęs ir beskubėdamas slapukas pamiršo ir atvirutę įdėti, tai dabar linki skanių ir kvapnių 2014-ųjų metų!
AtsakytiPanaikintiP.S. cinamonas - tikras, ne tas visur parduodamas cassia ;)
Forelle, gavau siuntinuką kaip tik prieš Kūčias ir labai džiaugiuos dovanomis! :)
Panaikinti