2013 m. gruodžio 31 d., antradienis

2013-ųjų istorijos

2013-ieji besibaigiant supratau, kad tai buvo dar vieni mano metai. Šį kartą tikrai geri pasitaikė!Tai buvo drąsos metai. Drąsos ieškoti, drąsos kažką keisti, drąsos atrasti naujus dalykus, drąsos nutraukti nieko neduodančius saitus, drąsos vėl įsimylėti, drąsos būti laiminga ir, žinoma, drąsos kvailystėms.

2013-aisiais turėjau ne vieną rimtą darbinį iššūkį.
Visų pirma, vasarį buvo Knygų mugė, kurioje rūpinausi keturiais knygų pristatymais. Tos keturios dienos su nemažu žiniasklaidos dėmesiu beveik nuvarė mane nuo kojų, bet iš tiesų būtent tada supratau, kad savo profesinėje karjeroje noriu kažko naujo. Tad išėjau į akademinę sritį - Vilniaus Gedimino technikos universitetą, kuriame darbinių iššūkių sulaukiu vos ne kasdien. Visiškai nesigailiu! Dabar galiu kasdien domėtis aviacija, papasakoti, kas yra integriniai grandynai, pasidomėti išmaniaisiais keliais bei bionininėmis galūnėmis ir sužinoti dar daug naujų dalykų. Žinoma, tuo pačiu galiu kasdien bendrauti su skirtingais žmonėmis - juk turiu apie du tūkstančius kolegų. Kai kurie iš jų netgi visai malonūs! :)


2013-ieji buvo kelionių metai. Iš pradžių kelionės apsiribodavo autostrada Vilnius-Kaunas, vėliau teko pakelti sparnus ir toliau. Pavyzdžiui, į Lenkiją ir Mumford and Sons koncertą Varšuvoje; aplankyti draugės, išgerti daug belgiško alaus ir išmokti keliauti vienai Briuselyje; pamatyti Joninių saulėlydį Taline; pafestivaliauti Gdynėje; pagulėti prie pilies Malborke ir galiausiai nueiti į futbolo rungtynes Berlyne. Kitų metų planai kol kas neaiškūs. Žinau tik viena - nuo Lenkijos ir Opener'io pabėgti vis dar nesiruošiu!


Dar 2013-ieji buvo linksmybių metai.
Kiek įmanoma lankiau geros muzikos koncertus. Festivalis, tiesa, šią vasarą buvo tik vienas, bet toks stogą raunantis, kad nesinorėjo net mėginti vėl ieškoti ko nors panašaus. Penkias dienas klausiau mėgstamos muzikos, atliekamos visai čia pat ir gyvai, o vieną naktį netgi pakilau ant minios rankų ir buvau nunešta ten, kur grojo Kings of Leon.
Dar buvo nemažai vakarėlių iki aušros, stalo žaidimų vakarų, juoko kupinų dienų, šokių, keletas labdaringų renginukų, padėtos suruošti įkurtuvės... Tikiu, kad kepenys nelabai dėkoja man už pastaruosius 12 mėnesių, bet... Aš pasitaisysiu!


Tai buvo bėgimo metai! Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad pagaliau apsimoviau sporbačius ir išbėgau. Taip pat klausiau patarimų bėgikams, skaičiau straipsnius, bandžiau ieškoti tinkamiausio maisto, dalintis patirtimi su taip pat lakstančiais kolegomis... Kartais kojos nešdavo toli, kartais - nelabai, bet galų gale rugsėjo viduryje su minia kitų aš nubėgau pirmąjį viešą bėgimą, o šiandien užsiregistravau į kitų metų Vilniaus maratoną. Ten manęs lauks nebe vargani 4,2 kilometro, bet visi 10! Žinoma, tai nėra daug, bet judėsiu po žingsnelį į priekį ir kada nors tikrai nurisnosiu pusmaratonį, o gal ir visą maratoną.


2013-ieji labiausiai buvo žmonių metai.
Naujų pažinčių ir naujų patirčių buvo per akis šiemet vaikštant į aklus pasimatymus, tad kol kas mečiau šitą reikalą. Senų draugų ir naujų patirčių su jais taip pat nestigo. Buvo juoko, buvo ašarų, buvo paslapčių, buvo pokalbių iki išnaktų, buvo apsikabinimų ir patylėjimų drauge, buvo ilgų pasivaikščiojimų, buvo pasiguodimų, buvo keiksmažodžių, buvo... Žodžiu, visko buvo.
Ačiū, draugai, kad esate! Ir būkime kartu kitąmet!

Čia matosi, kokios mažos būna Mažeikių šeimos moterys...

Ai, dar kulinariniai metai buvo!
Tradiciškai, populiariausi metų įrašai:
Kitąmet sau linkėčiau daugiau eksperimentuoti! Ir daugiau rašyti apie maistą, o ne apie save. Galbūt pavyks!

Gražių ir linksmų Naujųjų 2014-ųjų metų!

2 komentarai:

  1. Man patinka skaityti apie tave! Rašyk ir apie save! Gražūs metai ir graži apžvalga. Pasimatysim kitais! :)

    AtsakytiPanaikinti