Saulė nubučiavo skruostus, uodai nužymėjo kojas ir kaktą, ežero vanduo atvėsino dienos įkarštį, o dienos pramogos su stalo futbolu, Uno, saldainiais iš dangaus, gulėjimu ant žolės, masiniu šokiu viduryje pievos (jeigu jis kada išvys youtube platybes - parodysiu!) privertė pamiršti, kad šeštadienis buvo pusiau darbo diena. O kad visos darbo dienos būtų tokios... Tiesa, po jos būtina pratinginiauti visą sekmadienį ir atgauti jėgas.
O vakare prieš šventę Aukštadvaryje paminėjau kitokią šventę - Kometa atskrieja 2-ąjį gimtadienį. Prieš savaitę skelbtame konkurse sudalyvavo lygiai 3 žmonės (shame on you, draugai!), tad visi trys buvo pakviesti vakarienės, kurios vinimi tapo nekeptas braškių tortas.
4 porcijoms reikės:
1,5 pakelio trapių sausainių (naudojau Selga su kondensuotu pienu)
80 gramų sviesto
žiupsnelio cinamono
250 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštų cukraus
braškių
Sausainius susmulkinti iki trupinių (tai padaryti padeda kočėlas arba bulvių grūstuvė) ir sumaišyti su cinamonu.
Sviestą išlydyti ir supilti ant trupinių, išmaišyti.
Apvalią atsegamą torto formą iškloti kepimo popieriumi, į ją supilti drėgnus trupinius ir prispaudžiant suformuoti būsimo torto padą ir kraštus. Uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve bent pusvalandžiui.
Atšaldytą grietinėlę išplakti su keliais šaukštais cukraus iki standumo.
Ant sausainių pagrindo sudėti išplaktą grietinėlę, o torto viršų papuošti pjaustytomis braškėmis.
Šaltinis - Beatos virtuvė
Paprasta, greita ir labai skanu!
Galima sakyti, kad nuo šis receptas buvo mano kulinarinio kelio pradžia, nes būtent dėl šio torto gyvendama bendrabutyje nusipirkau kepimo formą, o vėliau net išmokau naudotis studentiška orkaite. Dabar visa tai kelia šypseną, bet tada, kai nešiau tortą A. taip didžiavausi savimi, kad net nepastebėjau po braškėmis pasislėpusio plauko... Tortas vis tiek buvo labai skaniai suvalgytas (plaukas pateko į mano pačios lėkštę, kiek pamenu), o ir dabar jis savo paprastumu nepraranda skonio taškų.
Kalbant apie praėjusius blogo metus ir statistiką, atsitiko štai kas: pamėgau nesaldžius pyragus ir salotas, vėl kepiau nemažai įvarių keksiukų ir sumeistravau pirmąjį tortą savo gyvenime, o populiariausias įrašas buvo apie gimtadienio užtepeles. Pasigyriau, o dabar einu gaminti toliau. Šypt.
man šitas pyragas yra visiškas vasaros simbolis. laukiu nesulaukiu, kada galėsiu paragaut pirmų braškių šiemet!
AtsakytiPanaikintiAha, pamenu, mačiau kažkada pas tave nuotrauką tokio pat pyrago, tik dar mėtom pabarstyto :)
PanaikintiAš kiekvieną šeštadienį minu takelį į Kalvarkes, kad pusryčiauti su braškėmis galėčiau. Ką darysi, kai nėra galimybės pačiai darže pasiskinti...
Milda pyksta kad toki torta be jos kepei! ir as irgi, Juraj :D:D
AtsakytiPanaikintiJuraj, perduok Mildai, kad dar bus braškių, kai ji grįš, galėsiu vėl tokį sumeistrauti! ;D
PanaikintiKaip buvo skanu! Ačiū labai! Dažniau taip susėskim - man labai patiko!
AtsakytiPanaikintiLaimus, būtinai - tik susiderinkim laikus, gi busy women esam ;)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiKaroli, o-die-ve! :D
AtsakytiPanaikintiPonia, ta, kur iš matymo matyta,o galima gaminat tortus pasiilgtoms bučiokėms gabalą ir mažiems jos kolegoms į darbą įmest?
AtsakytiPanaikinti