2013 m. gruodžio 9 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai su paprikomis ir morkomis

Pastarosiomis dienomis jaučiuosi tikra miegapele - galėčiau miegoti kiaurą parą. Na, kartais atsikelčiau užkąsti ir pažiūrėti kokią naujo serialo seriją ir miegočiau toliau... Juk vis tiek didžiąją paros dalį dabar tamsu, turbūt mažai ką praleisčiau.
Kad išeičiau iš šiltos komforto zonos (namų arba, žinoma, darbo) į šaltį ir sniegą, man reikia tikrai daug valios pastangų ir kelių porų pirštinių. Turbūt už tai, kad nemėgstu žiemos, šiandien ji porą kartų rimtai kėsinosi mane pargriauti - ant apledėjusių universiteto laiptų vos vos išsigelbėjau!

Na, bet kalėdines eglutes mieste jau apžiūrėjau, lemputes virtuvėje vis dažniau įsijungiu, kalėdinių filmų sezonas taip pat pradėtas. Reikia išgyventi šias dvi savaites, o tada... Tada vėl viską pradėsim iš naujo - su pažadais, viltimis ir naujai aprengtomis svajonėmis.
---
Kepdama pyragą ir netikėtai neradusi cinamono prisiminiau, kad paskutinį kartą jį dėjau ne į kokį saldumyną, o į vištienos suktinukus su paprikų ir morkų šiaudeliais.

3 porcijoms reikės:
500 gramų vištienos filė juostelių
kelių šaukštelių medaus
vienos morkos
vienos saldžiosios paprikos
200 mililitrų neriebios grietinėlės
žiupsnelio druskos
šaukštelio cinamono

Vištienos juosteles įtrinti medumi, cinamonu ir druska.
Morką ir papriką supjaustyti šiaudeliais. Daržovių šiaudelius įsukti į vištienos juostelę ir ją sutvirtinti dantų krapštuku.
Kepimo indą iškloti folija, sudėti suktinukus, juos pabarstyti dar žiupsneliu cinamono ir užpilti grietinėle. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 40 minučių kartais apverčiant arba apšlakstant viršų grietinėle iš indo.
Šaltinis - Cukrinis avinėlis

Paprasti ir skanūs pietūs į darbą išėjo. O vakarinis gaminimo procesas suteikė laiko meditacijai - tepliojantis su medumi ir formuojant suktinukus tai turbūt neišvengiama.

---
Gyvenime už virtuvės ribų tvyro ramybė. Tiksliau, apsipratau su streso kupina kasdienybe ir nuolatiniais "rašto darbais" - pavyzdžiui, šiandien išsiaiškinau, kas per vieni yra išmanieji keliai ir kur tokius galima pamatyti.
Prie nuolatinio skubėjimo bei planų gausos taip pat prisitaikiau. Ir nusprendžiau, kad šią savaitę leisiu sau pailsėti. Didelę įtaką tam padarė pradėtas žiūrėti naujas serialas "The Newsroom" - kaltinu kolegą, kuris man tris kartus apie jį papasakojo ir liepė pažiūrėti. Kai tai galiausiai padariau, neįstengiu atsiplėšti... Viena serija trunka apie valandą, tai įsivaizduojate, kiek miegapelė netenka miego laiko?

Dar sutikčiau savo miego laiką aukoti pyragams (bet šį kartą norėčiau, kad juos keptų man) ir pasimatymams. Netgi tokiems, kai vaikštoma po šventinį miestą sningant didžiuliais kąsniais, o geriant kakavą kalbama tik apie darbus ir senus gerus komfako laikus.
Sakiau, ramu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą