2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Karšti sumuštiniai su kiauliena

Apie pirmąsias 2014-ųjų metų dienas galėčiau tikrai daug papasakoti. Rašyčiau apie šokius iki ryto, apie ilgus ir dar ilgesnius pokalbius, apie be sustojimo klausomas dainas, apie gėles plaukuose, apie pasivaikščiojimus, apie lietų, apie spektaklius, apie šypsenas... Bet šį kartą tik trumpai pasakysiu, kad esu tiesiog laiminga, ir tikiuosi, kad tas jausmas nepabėgs nuo manęs dar ilgai.

O Naujieji metai prasidėjo nuo smagaus vakarėlio, kuriame tapau gėlių mergaite, kuri į virtuvę atnešė ne tik butelį romo, bet ir visai neblogų sumuštinių, kurie išnyko dar neišmušus vidurnakčiui (ir ne, tai nebuvo vienintelis valgomas dalykas ant stalo!)

Karšti sumuštiniai su kiauliena
Reikės:
kepalo itališkos ciabatta duonos
šaukšto alyvuogių aliejaus
300 gramų kiaulienos faršo
raudonojo svogūno
200 gramų natūralaus pomidorų padažo
šaukštelio džiovintų bazilikų
saujos gražgarsčių
druskos, šviežiai maltų pipirų
gabalėlio tarkuoto sūrio

Duoną supjaustyti riekelėmis ir kelias minutes kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, kad šiek tiek apdžiūtų.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, jame pakepinti tris ketvirtadalius svogūno, pjaustyto kubeliais. Kai jis suminkštės, sudėti mėsą, suberti bazilikus, pagardinti druska ir pipirais. Kepti, kol kiauliena apskrus. Tuomet sudėti pomidorų padažą ir dar kelias minutes patroškinti.
Kiaulienos masę paskirstyti ant duonos riekių, pabarstyti sūriu, uždėti likusį svogūną, pjaustytą griežinėliais ir po kelis gražgarsčių lapelius. Kepti apie 10 minučių orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje.

Sumuštiniai skanūs tiek ką tik iš orkaitės, tiek ir vėliau. Tikrai!

Šaltinis - Pietūs dėžutėje, Laisvos valandos, 2010
   


Ech, vis dėlto turiu pasidalinti daina, kuri buvo mano sekmadieninės svajingos nuotaikos palaikytoja. Numylėtieji Editors su "Open Up".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą