Bloge ūžauja vėjai ir ritinėjasi dulkių kamuoliai. Virtuvėje irgi. Kažkodėl susiklostė tokia darbotvarkė, kad jau pirmadienį žinau, kaip praleisiu visą likusią savaitę ir šokiai tarp puodų retai įeina į tokius planus... Bet turbūt jau vertėtų sugrįžti, kad ir kaip kartais tingisi tai daryti.
Į tingulio temą ir patiekalas - firminis mamos tinginys, sulaukęs pagyrimų ne iš vieno žmogaus. Jis labai padeda tada, kai tingisi rūpintis kasdiene saldumynų doze - savaitgalį sugaišus valandėlę ir pasigaminus tinginio, labai taupant jo gali užtekti visai savaitei.
Reikės:
Tuomet tinginį sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kitokią pageidaujamą talpą (tinka net plastikiniai maišeliai!) ir gerai suslėgti. Laikyti šaltoje vietoje, kol sustings.
Supjaustyti gabaliukais, valgyti, mėgautis.
O dar, kai tingisi ką nors veikti, ateina apmąstymų metas. Šiandienos tema - susireikšminę žmonės. Kartais tikrai atsibosta su jais kovoti (kone kaip su vėjo malūnais..). Kai žmonės rėkia ir nervinasi man į ragelį, kiti sako - susitaikyk, juk žinai, kokia ji/jis yra. Bet palaukit, ar tai reiškia, kad ir aš galiu rėkti ant tų, kurie nežino, ką aš darau/neišmano subtilybių/trukdo man dirbti savus darbus? Ak, juk komunikaciją visi išmano ir žino, kaip reikia su ja elgtis...
Bet jau supratau, kad kuo aukštesnę darbinę poziciją užima žmogus, tuo jis malonesnis ir nedaro iš savęs žvaigždės.
Į tingulio temą ir patiekalas - firminis mamos tinginys, sulaukęs pagyrimų ne iš vieno žmogaus. Jis labai padeda tada, kai tingisi rūpintis kasdiene saldumynų doze - savaitgalį sugaišus valandėlę ir pasigaminus tinginio, labai taupant jo gali užtekti visai savaitei.
Reikės:
6 pakelių sausainių "Gaidelis"
skardinės saldaus sutirštinto pieno
trijų šaukštų kakavos
poros šaukštų vandens
200 gramų sviesto
stiklinė cukraus
Gamyba labai paprasta: sausainius sulaužyti gabaliukais (smulkumas priklauso nuo tingėjimo lygio).
Į nedidelį puodą sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą, užpilti porą šaukštų vandens, apibarstyti cukrumi ir kakava. Kaitinti šį mišinį ant nedidelės ugnies, kol sviestas ištirps, o masė taps vientisa. Jos paviršiui pradėjus gražiai blizgėti, supilti sutirštintą pieną ir gerai išmaišius nukelti nuo ugnies.
Gautą šokoladinę masę pilti ant sausainių ir gerai išmaišyti.Tuomet tinginį sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kitokią pageidaujamą talpą (tinka net plastikiniai maišeliai!) ir gerai suslėgti. Laikyti šaltoje vietoje, kol sustings.
O dar, kai tingisi ką nors veikti, ateina apmąstymų metas. Šiandienos tema - susireikšminę žmonės. Kartais tikrai atsibosta su jais kovoti (kone kaip su vėjo malūnais..). Kai žmonės rėkia ir nervinasi man į ragelį, kiti sako - susitaikyk, juk žinai, kokia ji/jis yra. Bet palaukit, ar tai reiškia, kad ir aš galiu rėkti ant tų, kurie nežino, ką aš darau/neišmano subtilybių/trukdo man dirbti savus darbus? Ak, juk komunikaciją visi išmano ir žino, kaip reikia su ja elgtis...
Bet jau supratau, kad kuo aukštesnę darbinę poziciją užima žmogus, tuo jis malonesnis ir nedaro iš savęs žvaigždės.
O apie žvaigždes prakalbus... Iš pokalbio vieną naktį ilgai pėdinant namo:
Jis: O žiūrėk, ten Venera. Turbūt. Ji antra pagal ryškumą žvaigždė po Mėnulio.
Ji: ...
Jis: O žinai, kokia pirma pagal ryškumą žvaigždė po Mėnulio?
Ji: ?
Jis: Tu.
Bet gal čia nėra blogas dalykas.
Kaip tik planavau gamint tinginį greitu metu, turiu draugų iš užjūrių, kurie pamatę parduodamą tinginį visada perka ir sako "oh, black cake!" :D Tai galvoju prigamint jiem visą bliūdą. Mano močiutė tai, žinau, į tuos celofaninius maišus nuo cukraus deda :) http://savasukis.lt/news/large/2150_cukraus%20pakavimo%20linija%20%20cukrus.jpg
AtsakytiPanaikintiMano mama (ir aš ) daro panašiai, tik nededam vandens ir stiklinės cukraus - saldumo pakanka nuo kondesuoto pieno. Ir dvigubai mažiau sausainių :)
AtsakytiPanaikintiNet įdomu pasidarė paragauti tokio tinginio - neįsivaizduoju kokio saldumo jis yra :)