2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Chalvos pyragas

Kvepia pavasariu, tiesa? Na, bent man. Prisimenant, kad prieš savaitę vaikščiojau užšalusia jūros pakrante, o dabar namo šokinėju per balas ir net nebeapsimaunu antrų pirštinių, atrodo, kad jau tikrų tikriausias pavasaris. O ir tulpės namie pamerktos, ir šypsena dažnai aplanko. 
Žodžiu, laimingasis periodas, kad ir truputį pagadintas ligų, tęsiasi ir, tikiuosi, dar greitai nesibaigs.

O kad gyvenimas būtų dar geresnis, kartais norisi jį šiek tiek pasaldinti pyragais.

 Chalvos pyragas

Reikės:
160 gramų miltų
90 gramų rudojo cukraus
75 gramų sviesto
100 gramų saulėgrąžų chalvos
150 gramų grietinės
kiaušinio
šaukštelio cinamono

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su miltais, cukrumi ir cinamonu. Iš gautos tešlos kepimo popieriumi išklotoje skardoje suformuoti pyrago dugną ir kraštelius.
Chalvą sutarkuoti ir sumaišyti su grietine. Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Trynį išmaišyti su chalvos ir grietinės mase, o baltymą išplakti iki standžių putų ir tuomet taip pat atsargiai sumaišyti su gautu mišiniu.
Jį supilti ant paruoštos tešlos ir kepti 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie pusvalandį.

Šaltinis - žurnalas "Virtuvės paslaptys" (numerio ir vėl nežinau, nes išplėštas lapas mėtosi stalčiuje nuo nežinia kada...)

Aš viršų dar apibarsčiau cukrinėmis širdelėmis, tad pyragas lyg ir bando pataikyti į vasario 14-osios maniją... Šiaip jis patiks tiems, kurie yra visiški chalvos mėgėjai (kaip aš), bet prie jo būtinai reikės arbatos, nes pyragas gana sausas ir gal kiek sprangokas... Antrą kartą greičiausiai jo nekepčiau.

Chalvą geriau naudočiau vaflių tortui su chalva arba iš tiesų valgyčiau ją vieną. Žmonės kalba, kad tai netgi sveika ir naudinga organizmui. Tiesa, nedideliais kiekiais, nes vis dėlto gana kaloringa...


Pastaruoju metu kostmosą apėmė kūrybinė krizė - kai kurie patiekalai iš virtuvės taip ir nenufotografuojami, nors būna pagaminti pirmą kartą ir tikrai verti paviešinimo. Galbūt trūksta laiko, galbūt motyvacijos, galbūt optimizmo ir džiaugsmų įrašai pareikalauja per daug jėgų...

Ne, kometa dar niekur neišskrieja, bet jeigu artimiausiu metu įrašų bus mažiau, prašau, nesmerkite ir laukite sugrįžimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą