2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Vaflių tortas su chalva

Kuriam laikui (net trims dienoms!) nusistovėjusi vidinė ramybė ir režimas "dzin" baigėsi taip pat netikėtai, kaip ir prasidėjo. Dabar galvoje chaosas: vieną akimirką krykštauju iš džiaugsmo, kitą jau noriu braukti ašarą, tai entuziastingai siekiu savo užsibrėžtų darbinių tikslų, tai svajoju apie atostogas ir internete ieškau tobulos suknelės Paryžiui (if it's gonna happen!).

Kol aš negaliu nukeliaut į Paryžių, jis pats atkeliauja pas mane labai skaniu pavidalu. Ačiū, mieloji M.!


Galbūt kada nors tokį skanumyną pasigaminsiu ir pati, tačiau kol kas apsiriboju paprastesniais desertais. Iš archyvo traukiu vaflių torto su chalva receptą. Gaminau jį Kalėdiniam stalui, bet tortukas labai ilgai laukė savo eilės pasirodyti.
Ir dar - tiek žemės riešutų, tiek saulėgrąžų chalva yra tobuliausias užkandis darbe, kai mirk-gyvenk reikia ko nors saldaus prie arbatos.


Tortui reikės:
250 g vaflių lakštų
200 g chalvos (labiau tinka saulėgrąžų)
300 g grietinės


Grietinę atšaldyti ir gerai išplakti. Chalvą sutrupinti ir nuolat maišant per kelis kartus suberti į grietinę. Gauta mase sutepti vaflių lakštus lengvai paspaudžiant juos, kad gerai suliptų, o pertepimas susigertų. Viskas!
Puošti pagal norus ir galimybes. Mes su mama apliejom karštu šokoladu ir papuošėm pabarstukais. 

Pjaustėsi gana sunkiai, bet buvo labai skanu! O įtikti giminaičiams prie šventinio stalo nėra lengva, manau.


Jau galvoju apie mergaitišką savaitgalį:
filmas - "Septynios dienos ir naktys su Marilyn Monroe" (beje, Marija, man patiko "Miegančioji gražuolė", labai smagu, kai filmas duoda minčių interpretacijai, kodėl viskas vyko būtent taip);
muziejus - Aleksandro Vasiljevo kolekcijos apžiūra;
maistas - lazanijos receptą dar reikia išsirinkti.

Daugiau net baisu planuoti, nes juk viskas gali apsiversti, o paprastą vakarą stebuklingu paversti viena graži šypsena.
Ech. Ir vėl sugrįžau į svajonių pasaulį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą