2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Kaip paprastai ir greitai sutvarkyti galvoje pasimetusias mintis? Kaip atsikratyti noro kontroliuoti kiekvieną savo (na, ir dar arčiausiai esančio žmogaus) gyvenimo minutę ir kiekvieną žingsnį? Kaip lengviau valdyti emocijas, daugiau šypsotis, nesikabinėti prie žodžių ir nedaryti nesąmonių? - mane tokie klausimai kankina turbūt kas antrą dieną, bet atsakymų kaip nėra, taip nėra.

Bandžiau jų ieškoti vaikščiodama daug kilometrų, bandžiau tiek pat kilometrų nuo jų nutolti važiuodama dviračiu, ateityje mėginsiu ir pabėgti, bet ar kas nors iš tiesų pasikeis? Nušvisiu ir tapsiu tobula? Juk žmogaus charakteris susiformuoja dar ankstyvoje vaikystėje, o paskui per tolesnius metus tik šlifuojasi kampai.

Tad visas savo nuodėmes bandau išpirkinėti maistu. Kartais padeda.

 Svogūnų laiškų ir sūrio keksas 

Reikės:
100 gramų alyvuogių aliejaus
100 gramų svogūnų laiškų
200 gramų miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
3 kiaušinių
100 mililitrų pieno
100 gramų tarkuoto kietojo sūrio
50 gramų mėgstamos dešros
šaukštelio džiovintų raudonėlių
druskos, maltų juodųjų pipirų

Iš kiaušinių, aliejaus ir pieno išplakti vientisą tešlą. Atskirame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais, tarkuotu sūriu, druska ir maltais pipirais. Miltų mišinį nuolat maišant pilti į paruoštą pieno plakinį, kol jis taps tiršta tešla.
Svogūnų laiškus ir dešrą smulkiai supjaustyti ir subėrus į tešlą gerai išmaišyti, kad tolygiai pasiskirstytų. Gautą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir apibarstyti džiovintais raudonėliais.
Kepti apie 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol keksas pakils ir gražiai paruduos. Atvėsinti ant grotelių ir skanauti.

Šaltinis - Sezoninė virtuvė, Smaguris, 2014.


Pyragas buvo skanus ir dar šiltas, ir jau šaltas. Puikiai tiko prie paprastų daržovių salotų, o knyga sufleruoja, kad derėtų ir prie vyno taurės... Tiesa, skaniausias jis man pasirodė pastovėjęs kelias dienas ir paragautas po pasivažinėjimo dviračiais. Apsilaižiau pirštus suvalgiusi paskutinį gabalėlį!

P.S. Ant palangės sudygo bazilikai ir pomidorai, pipirnės žaliuoja... Ar jau turėčiau laikyti save šiek tiek išprotėjusia, jeigu su jais kasdien pasikalbu apie gyvenimą?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą