Trumpos ir šviesios birželio naktys veda mane iš proto.
Norisi visą naktį šokti ir džiaugtis gyvenimu, o tada tyliai pasitikti aušrą ir
plačiai atmerktomis akimis stebėti, kaip lėtai iš snaudulio išsijudina mano
mylimas miestas. Žinoma, vietoj to, aš vakarais ilgiausiai kankinuosi, kol pagaliau
sutemsta, ir po ilgų barnių su savimi prisiverčiu eiti miegoti, kad sapnuočiau
neramius sapnus. O ryte stebiu, kaip pro užuolaidas tiesiai į mano lovą plūsta
saulės spinduliai ir nebenoriu niekur eiti. Juk visada labiausiai norisi to, ko
neturi.
Užplūdęs karštis ištuštino miestą – saulės nutviekstomis gatvėmis daugiausiai vaikšto tik turistai ir tie, kuriuos vienokios ar kitokios priežastys privertė čia likti, o tuomet išspausti iš savaitgalio viską, ką tik įmanoma. Tad esu gyva ledais, trešnėmis, braškėmis su pienu ir šaltais kavos kokteiliais.
Užplūdęs karštis ištuštino miestą – saulės nutviekstomis gatvėmis daugiausiai vaikšto tik turistai ir tie, kuriuos vienokios ar kitokios priežastys privertė čia likti, o tuomet išspausti iš savaitgalio viską, ką tik įmanoma. Tad esu gyva ledais, trešnėmis, braškėmis su pienu ir šaltais kavos kokteiliais.
Bet kad ryte užtektų jėgų nueiti iki turgaus ir papildyti
uogų atsargas, reikia gerų pusryčių.
Orkaitėje
kepti kiaušiniai su cukinija
2 porcijoms reikės:
svogūno
gabalėlio sviesto
cukinijos
vidutinio gabalėlio fetos sūrio
4 kiaušinių
pipirų, džiovintų bazilikų ar kitokių mėgstamų žolelių
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepti su gabalėliu sviesto keptuvėje. Svogūnams suminkštėjus, iš keptuvės juos perkelti į kepimo formą ir padengti jos dugną.
Cukiniją supjaustyti griežinėliais ir kelias minutes pakaitinti keptuvėje, kurioje prieš tai kepė svogūnai. Apkeptus griežinėlius vienu sluoksniu sudėti ant kepimo formoje jau laukiančių svogūnų. Apibarstyti smulkintu fetos sūriu, pagardinti pipirais ir džiovintomis žolelėmis, o tuomet įmušti kiaušinius.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje 15-20 minučių.
Šaltinis – Virtuvės mitų griovėjų žurnalas-albumas (nepamenu kuris tiksliai).
Pagaminama pakankamai greitai ir neeikvojant daug jėgų. Žinoma, jeigu turite jautrias akis, rytą pradėsite nuo ašarų (kaip kad man visada nutinka!). Bet aš tuomet prisimenu savo matematikos mokytojos žodžius – verkti sveika, ašaros išvalo iš organizmo šlakus. O visas blogas rytmetines emocijas tikrai išvalys tokie pusryčiai.
gabalėlio sviesto
cukinijos
vidutinio gabalėlio fetos sūrio
4 kiaušinių
pipirų, džiovintų bazilikų ar kitokių mėgstamų žolelių
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepti su gabalėliu sviesto keptuvėje. Svogūnams suminkštėjus, iš keptuvės juos perkelti į kepimo formą ir padengti jos dugną.
Cukiniją supjaustyti griežinėliais ir kelias minutes pakaitinti keptuvėje, kurioje prieš tai kepė svogūnai. Apkeptus griežinėlius vienu sluoksniu sudėti ant kepimo formoje jau laukiančių svogūnų. Apibarstyti smulkintu fetos sūriu, pagardinti pipirais ir džiovintomis žolelėmis, o tuomet įmušti kiaušinius.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje 15-20 minučių.
Šaltinis – Virtuvės mitų griovėjų žurnalas-albumas (nepamenu kuris tiksliai).
Pagaminama pakankamai greitai ir neeikvojant daug jėgų. Žinoma, jeigu turite jautrias akis, rytą pradėsite nuo ašarų (kaip kad man visada nutinka!). Bet aš tuomet prisimenu savo matematikos mokytojos žodžius – verkti sveika, ašaros išvalo iš organizmo šlakus. O visas blogas rytmetines emocijas tikrai išvalys tokie pusryčiai.
--
Negaliu patikėti, kad jau kitą savaitę su bliuzo festivaliu
ant Lūksto ežero kranto prasidės liepa. Kad bijūnai jau nužydėjo, kad prie
jazminų krūmo penkias minutes šiemet stovėjau tik vieną kartą, kad rabarbarų
sezonas jau baigiasi, o dar neišmėginau visų norėtų iškepti pyragų, kad jau nuo
šio savaitgalio trumposios naktys ilgės, o šviesūs dangaus ruožai vidurnaktį taip
ryškiai nebesimatys.
Bet bet bet artėja vienas labai geras dalykas – atostogos! Liko kiek daugiau nei mėnuo – t.y. keturi
savaitgaliai, iš kurių nesuplanuotas vienut vienutėlis, tad buvimo tik su
savimi, tikėkimės, bus kiek mažiau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą