2012 m. kovo 14 d., trečiadienis

Kuskuso salotos su džiovintais vaisiais

Pavasarinės suknelės jau veržiasi iš spintos. Joms visai nesvarbu, kad nors ir šviečia saulė, žvarbus vėjas košia kiaurai ir man atrodo, kad esu visiškai be sijono. Jos šypsosi. Tad šypsausi ir aš, nėra kur dėtis.
Šiandien labai smagiai pasivaikščiojau Gedimino prospektu ir pasidžiaugiau, kad mano darbo pobūdis kartais leidžia išeiti pasižmonėti viduryje dienos ir skubant iš vienos vietos į kitą pasidžiaugti pavasariu.

Iki pilnos laimės trūko tik skanių pietų. Ne, nesinorėjo sušių su šampanu putojančiu vynu, kaip kad visai neseniai buvo, ar mamos cepelinų, bet paskubomis išgertas sultinys ir šaltas kibinas tikrai buvo ne pats geriausias pasirinkimas.
Stengiuosi vykdyti pažadą valgyti daugiau salotų ir būčiau labai mielai dar kartą ragavusi kuskuso su džiovintais vaisiais.




Kuskuso salotos su džiovintais vaisiais
2 porcijoms reikės:
140 gramų kukuso
apelsino
50 mililitrų vandens
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 gramų džiovintų abrikosų
50 gramų razinų (tamsių ir šviesių)
50 gramų mėgstamų riešutų
2 šaukštų medaus

Kuskusą užpilti nedideliu kiekiu vandens ir palikti išbrinkti.
Išspausti apelsino sultis, sumaišyti su 50 mililitrų vandens ir aliejumi ir užvirti. Suberti džiovintus abrikosus bei razinas ir virti ant nedidelės ugnies, kol vaisiai išbrinks.
Riešutus pakepinti sausoje keptuvėje ir susmulkinti.
Kuskusą išpurenti šakute, suberti į puodą su džiovintais vaisiais, uždengti ir palikti dar kelioms minutėms. Tuomet sudėti kepintus riešutus, medų ir gerai išmaišyti.

Šaltinis - Pietūs dėžutėje, Laisvos valandos 2010




Greita ir skanu. Ypač patiks tokiems saldumo mėgėjams kaip aš.
Puikiai tinka lengvai vakarienei ir kitos dienos pietums. Pasižadėjau sau nuo šiol bent kartą į savaitę neštis pietus į ofisą. Tikiu, kad šio pažado tikrai laikysiuos. Na, ir per gimtadienį A. padovanota knyga pasinaudosiu dažniau... Belieka tik kokią juokingą pietų dėžutę įsigyti.

P.S. Šiandienos top'as - pirmą kartą apsilankiau radijo stotyje ir buvau pašnekove laidoje. Tai kas, kad eteris netiesioginis ir mūsų pokalbį sumontavo vėliau, o aš savo tekstą skaičiau iš lapo... Vis tiek dabar stengsiuos dažniau klausytis "Laisvosios bangos" ir jos trijų minučių rubrikos "Laikas knygai".
(Tai buvo vieta Jūsų reklamai. Šypt.)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą