2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Keksiukai su konservuotais vaisiais

Pastaroji savaitė kažkodėl išsunkia iš manęs visas jėgas ir gerą nuotaiką. Kad ją atgaučiau reikia pasivaikščiojimų po senamiestį, kokteilių, skanaus maisto ar dar kažko ypatingo. Turbūt pusė metų yra tas laikotarpis, po kurio jau reikia atostogų ir visiško atsiribojimo nuo darbinių reikalų nors kelioms dienoms.

Deja, kol kad galiu pabėgti tik skaitydama knygas. Pavyzdžiui, į Italiją su Talentinguoju misteriu Ripliu.
Iki šios knygos turbūt nebuvau skaičiusi detektyvo. O Patricios Highsmith romanas dar vadinamas ir vienu geriausių detektyvų. Iš tiesų knyga taip įtraukė, kad skaitydama troleibuse pakeliui į darbą, sugebėjau pravažiuoti reikalingą stotelę. Būčiau ramiai važiavusi dar toliau, nes negirdėjau nieko, kas vyko aplinkui...
Riplis mane užbūrė. Vargšas, kompleksuotas ir niekam neįdomus žmogus staiga pamatė, kaip smagiai galima gyventi, o tada buvo atstumtas. Tad vieną akimirką netekęs nuovokos nužudė savo draugą ir pavogė jo tapatybę. Įdomiausia turbūt buvo tai, kaip šaltakraujiškai jis apmąstydavo savo alibi ir apie kokias smulkmenas pagalvodavo - net pats patikėdavo savo melu. Aišku, Italijos vaizdai irgi žavėjo. Ypač, kai Riplis atsidūrė Sicilijoje. Bandžiau prisiminti, ką pati ten mačiau ir palyginti mūsų įspūdžius.
Vėliau, žinoma, pažiūrėjau ir filmą - gavau kone šoką, kad ne viskas tiksliai ekranizuota. Knyga patiko daug labiau. Net nesvarbu tai, kad filme vaidina gražuolis Jude'as...

O tada, kai žiūrėjau filmą, vaišinausi fantastiškais keksiukais, kuriuos galėčiau pavadinti vienais skaniausių, kokius esu valgiusi (dažniausiai apie savo gaminamą maistą negaliu pasakyti jokių stiprių komplimentų, bet šį kartą nesikuklinsiu!).


Keksiukai su konservuotais vaisiais
Reikės:
Pusės skardinės konservuotų vaisių
175 gramų sviesto
150 gramų cukraus
pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
4 šaukštų apelsinų sulčių
175 gramų miltų
pakelio vanilinio pudingo
2 šaukštelių kepimo miltelių
migdolų plokštelių pabarstymui


Konservuotus vaisius susmulkinti.
Sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir druską gerai išsukti, kol cukrus ištirps. Sukant po vieną įmušti kiaušinius ir plakti tol, kol masė taps vientisa. Supilti apelsinų sultis.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinio pudingo miltelius. Sausus produktus supilti į kiaušinių masę ir gerai išmaišyti.
Į keksiukų formeles dėti šaukštą tešlos, įberti smulkintų vaisių ir vėl įdėti tešlos. Keksiukų viršų papuošti migdolų plokštelėmis.
Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 25 minutes.

Šaltinis - Idėjos švenčių stalui, Laisvos valandos, 2011.






O rytoj pagaliau eisiu šokti!
Visada prisikuriu planų savaitgaliui, o šį norėčiau veikti nieką - t.y. vartytis lovoje, žiūrėti filmus ir serialus, valgyti blynus, skaityti knygą, spręsti sudoku...
Galbūt taip ir bus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą