Turbūt pirmą kartą taip greitai po gaminimo publikuoju receptą! Prieš savaitę perskaičiau, vakar saulės nušviestoje virtuvėje pabūriau su ingredientais ir iš karto supratau, kad šį saldumyną kartosiu dar ne vieną kartą.
Tikras Mojito, kurį galima sukramtyti!
Ačiū Virtuvės mitų griovėjams ir žurnalui "Virtuvė"!
Tinginys su baltuoju šokoladu ir mėtomis
Reikės:
2 pakelių sausainių be cukraus "Gaidelis"
200 gramų baltojo šokolado
pusės skardinės saldinto sutirštinto pieno
šlakelio brendžio
saujos šviežių mėtų lapelių
citrinos
Sausainius susmulkinti, įtarkuoti citrinos žievelę ir apšlakstyti brendžiu.
Vandens vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą, supilti sutirštintą pieną ir gerai išmaišyti. Nukelti nuo garų.
Mėtų lapelius smulkiai sukapoti, sumaišyti su pusės citrinos sultimis. Paruoštas mėtas sudėti į šokolado masę ir gerai išmaišyti. Sumaišyti su smulkintais sausainiais.
Iš kiek pravėsusios masės formuoti rutuliuku arba pilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginus gerai suslėgti.
Laikyti šaldytuve 2-3 valandas arba per naktį.
Galima rutuliukus apvolioti cukraus pudroje.
Šaltinis - "Virtuvė", 2012. Nr. 4 (34).
Lėtam savaitgaliui prie arbatos ir stalo žaidimų - kaip tik!
Manau, kad puikiai tiktų ir šv. Velykų saldumynų stalui.
Tik tiek šiandien turiu pasakyti, turbūt išsisėmiau. Grįžtu į miegapelės būseną.
Gerai, rasau i komentara, kad atrasytum kai turesi laiko :))
AtsakytiPanaikintikai viska padarau, susuku i rutuliukus ir ka? reik spaust tuos rutuliukus ar ne?
Egluže, nieko daugiau nereikia. Susuki rutuliukus, gali apvoliot cukraus pudroj ir sudedi į kokį indą - patogiausia į skardą, uždengi, kad kvapų jokių neprisigertų, dedi į šaldytuvą ir lauki!
AtsakytiPanaikinti