2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Topinambų salotos

Eilinį kartą noriu įrašą pradėti kalbomis apie orą, kuris šį savaitgalį buvo fantastiškas. Tiesa, beveik visą laiką aš leidau ne lauke, kaip kad norėjau, bet viduje. Tai knygyno virtuvėlėje, kur gaminau karštą limonadą 50-šimčiai žmonių (apie tai gal kitą kartą papasakosiu), tai prekybos centre/namų virtuvėje gerdama kakavą/arbatą su draugėmis, tai lovoje žiūrėdama filmus (trys vakarai = trys filmai).
Vakar vakare išbėgau palakstyti, ryte maršrutą pakartojau. Dėl to likusią dienos dalį atsisakiau bet kokio nebūtino vaikščiojimo. Nors į pikniką Vingio parke su M. būčiau kaip nors išsiruošusi. Deja...

Galvodama apie pietų gaminimą, prisiminiau, kad iš močiutės daržo parsigabenau topinambų. Iki praėjusių metų net nebuvau apie tokius girdėjusi. Tačiau taip nieko iš jų ir nepagaminau. Šiemet reikėjo taisyti klaidas.


Topinambų salotos
Vienai porcijai reikės:
3 topinambų
saujos graikinių riešutų
citrinos sulčių (pagal skonį)
auksinio sūrio "Džiugas"
šlakelio alyvuogių aliejaus

Topinambus nuskusti, sutarkuoti ir apšlakstyti citrinų sultimis, kad nepajuoduotų (aš, kaip visada, su citrinų sultimis persistengiau ir salotos išėjo rūgštokos).
Graikinius riešutus susmulkinti ir berti ant topinambų. Sūrį šiek tiek pasmulkinti ir dėti į lėkštę.
Užpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir sumaišyti.
Pagal skonį galima dėti šviežiai maltų pipirų (aš visai apie juos pamiršau, bet ir netrūko).

Šaltinis - sezoninė virtuvė




Ir dar - labai gaila, kad šiemet (pirmą kartą per penkis metus!) nesutikau Dino Zauro. Bet turbūt tai išėjo į gera, nes su fizikais man nelabai sekasi gyvenime. Šypt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą