2012 m. balandžio 18 d., trečiadienis

Špinatų ir lašišos pyragas

Aš galvojau, kad bus lengviau - apsiausiu rožinius sportinius batelius, jie lengvai mane nuneš kelis kilometrus, tada namo grįšiu besišypsodama ir kupina jėgų veiksiu kitus dalykus.
Nė velnio!
Grįžtu tokia pati rožinė kaip mano bateliai ir linkstančiomis kojomis užlipu į ketvirtą aukštą, kur dar kurį laiką gaudau kvapą ir godžiai išgeriu butelį vandens. Bet viskas tik į gerą ir vieną dieną aš tikrai nubėgsiu penkis kilometrus.

Iki tol lieka tik treniruotis ir džiaugtis gyvenimu, pavasariu ir žibuoklėmis mėlynuojančiais šlaitais. Ir dar pyragais.


Špinatų ir lašišos pyragas
3 porcijoms reikės:
100 gramų šviežių špinatų
170 gramų rūkytos lašišos
200 gramų varškės
250 gramų (trys lakšteliai) šaldytos sluoksniuotos tešlos
2 kiaušinių
druskos, juodųjų pipirų

Šaldytą tešlą atšildyti ir ja iškloti formą (jei reikia - šiek tiek pakočioti).
Lašišą susmulkinti ir išdėlioti ant tešlos.
Špinatus nuplauti, nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir suplėšyti. Paskleisti lapus ant lašišos.
Varškę išmaišyti su kiaušiniais, pagardinti druska ir pipirais. Užpilti ant lašišos su špinatais.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.

Receptas pamodeliuotas pagal "Metai Beatos virtuvėje" pyrago su lašiša, špinatais ir grūdėta varške receptą.


Šią savaitę dar turiu išmėginti kelis "sveikuoliškus" receptus: avižinius sausainius, tuno salotas ir tada išsikepti gal kiek nuodėmingą varškės sūrelių pyragą savaitgalio proga.
Ir dar pabėgti nuo savo minčių, jei tai įmanoma.

2 komentarai:

  1. Jau pradedu laukti įrašo apie varškės sūrelių pyragą! Ir pati norėčiau tokį išbandyti :) Sekmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pyragas buvo nuostabus :) Ačiū, Agnyt!

    AtsakytiPanaikinti