Šįryt važiuodama į darbą prigrūstu
troleibusu nužiūrinėjau senjoras ir galvojau, kokia aš būsiu, kai sulauksiu
garbingo amžiaus. Gal pikta ir viskuo nepatenkinta burbeklė, kuriai neegzistuos
žodis „atsiprašau“. Gal sentimentali moteriškutė, kuri tyliai (arba garsiai -
priklausomai nuo nuotaikos) dūsaus dėl pasikeitusių stotelių pavadinimų ar
jaunimo madų. O gal išdidi senjora ryškiai raudonai dažytomis lūpomis ir
elegantiška skrybėlaite...
Niekada negali žinoti. Galbūt iki mano senjorinio amžiaus
tokio dalyko, kaip troleibusai iš viso nebeliks ir nebebus ko skųstis dėl
pernelyg intymių susiglaudimų su nepažįstamais žmonėmis. O gal į polikliniką ar
turgų mane vežios asmeninis vairuotojas?
Kokių tik minčių nekyla keliaujant į darbą saulėtą rytą ir
skaičiuojant kaštonų pumpurus prie perėjos...
Manau, kad net po daug metų mėginsiu iškepti patį skaniausią
pyragą. Visai neseniai tokiu pretendavo tapti varškės sūrelių pyragas pagal
Virtuvės mitų griovėjus. Deja... Taip, pyragas buvo labai skanus, bet nefotogeniškas.
Taip pyragas atrodo prieš pašaunant į orkaitę |
Varškės sūrelių
pyragas
3 merginos suvalgys jį per vieną
sekmadienį
100 g sviesto
2 kiaušiniai
1/3 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės cukraus
125 g miltų
1/3 šaukštelio kepimo miltelių
5 varškės sūrelių
Sviestą išplakti su cukrumi iki purios baltos masės. Įmušti
kiaušinius ir dar kartą gerai išplakti. Suberti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti.
Įberti cinamono.
Tešlą supilti į kepimo formą, tolygiai paskirstyti. Į tešlą
įspausti varškės sūrelius, dar pabarstyti cinamonu.
Kepti 20-25 min. 180 laipsnių orkaitėje su oro apipūtimu
(būtinai!)
Mano pyrage
sūreliai išsilydė ir neatrodė taip gražiai kaip kad žadėjo Virtuvės mitųgriovėjai...
Bet vis tiek buvo žiauriai skanu ir labai tiko sekmadieniui!
Ale kokia įdomybė! Pas mitų griovėjus nemačiau, tai net akis išpūčiau, taviškį pamačiusi :)
AtsakytiPanaikintiMan pakilo ir iškepė kaip pas mitų griovėjus. Bet nepavadinčiau šio pyrago skaniausiu ar ypatingai labai skaniu 🙂 Jei nesinori valgyti sūrelių tada tikrai gan puiki alternatyva juos sunaudoti. Ir gal net labiau siūlyčiau sūrelius dalinti į 2-3 dalis, nes bent man skaniau tada būtų valgant 🙂
AtsakytiPanaikinti