2013 m. spalio 8 d., antradienis

Keptų nektarinų salotos su mocarela

Tik šiandien galų gale pastebėjau, kad medžiai nusispalvino lapus geltonai ir raudonai. Netikėtai pakėliau galvą nuo rusų kalbos konspektų (taip, dariau namų darbus tik važiuodama į pamoką) ir ruduo smogė man iš pasalų. Dabar yra tas gražiausias ir tikriausias rudens metas, kai galima rinkti lapus, į kišenes susikrauti dar nepastebėtus kaštonus, vaikštinėti gatvėmis su kavos ar arbatos puodeliu rankose ir džiaugtis, kad nelyja ar nesninga.

Bet ankstyvas kėlimasis ryte, kai už lango tamsu, o namie šalta kaip šaldytuve, greitai gali pribaigti visą norą džiaugtis grožiu aplinkui... Tad mintyse niūniuoju dainas apie formaldehidą ar cukrų ir savo nuotaiką gerinu saldumynais arba nektarinais.

Keptų nektarinų salotos su mocarela

Reikės: 
6 nektarinų
žiupsnelio druskos
3 didelių saujų gražgarsčių lapų
mėlynojo svogūno
mocarelos
4 šaukštų balzamiko acto
2 šaukštelių medaus
2 šaukštelių garstyčių
skiltelės česnako
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto riebios grietinėlės
druskos, juodųjų pipirų

Nektarinus padalinti ketvirčiais, išimti kauliukus, pabarstyti žiupsneliu druskos ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje ant grotelių, kol suminkštės.
Paruošti padažą: dubenyje sumaišyti actą, medų, garstyčias, trintą česnako skiltelę ir pamažu pilant alyvuogių aliejų maišyti, kol padažas taps vientisos konsistencijos. Įmaišyti grietinėlę, pagardinti druska ir pipirais.
Gražgarsčių lapelius ir griežinėliais pjaustytą svogūną sumaišyti su padažu. Ant viršaus dėti keptus nektarinus ir plėšytą mocarelą.


Šaltinis - "Virtuvė. Nuo... Iki..." (receptas iškirptas iš kažkurio numerio...)

Originaliame recepte kepami persikai, bet aš pamačiau akciją nektarinams ir išbandžiau su jais. Manau, kad nieko nepraradau. Visų iškeptų nektarinų nesudėjau į salotas - likusius suvalgiau vienus. Irgi buvo labai skanu.


Aktualijos iš darbinio fronto - persitvarkėme kabinetą ir dabar sėdžiu "kubike", kokius rodo per amerikiečių filmus bei serialus. Būtų visai smagu, jei kolegos kiekvieną kartą nejuokautų "eik atgal į būdą" tema. Nes trečią dieną iš eilės tai jau tikrai nebelinksmina.
Bet va, artėjant pusmečio sukakčiai universitete, pagaliau jaučiuosi sėdinti savo kėdėje ir susipažįstu su vis daugiau žmonių (turėti 2000 kolegų tikrai ne juokas!), o su kai kuriais jau pradedu "tujintis". Pasiekimai!
Tik galėtų tos atostogos greičiau ateiti...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą