2016 m. gruodžio 31 d., šeštadienis

2016-ųjų istorijos

Kelionės, bėgimas ir meilė. Jeigu reikėtų apibendrinti svarbiausius 2016-ųjų dalykus, jie būtų būtent tokie.  


KELIONĖS
Londonas – ten, pakėlusi akis į dangų, kiekvieną kartą matydavau kylantį ar besileidžiantį lėktuvą (kaip žinia, tai man svarbu   apie tai, kiek vėliau). Tame gražiame ir ankstyvame pavasaryje su žydinčiais narcizais ir po parkus lakstančiomis voverėmis, kurias galima paglostyti, aš visai mielai būčiau ir likusi.

Ryga – šiemet pirmą kartą praleidau šiame mieste daugiau negu vieną dieną ir gavau progą apžiūrėti šiek tiek daugiau negu tik senamiestį. Pirmiausia bėgant aplinkui pusę miesto, vėliau - pasivaikštant ir sunkiai nešant nelabai norinčias atsigauti kojas.

Atėnai – pirmoji kelionė, į kurią išsiruošiau visiškai viena ir net neturėdama rimto plano, ką ten veiksiu. Rugpjūčio karštyje kasdien nueidavau daug kilometrų, suvalgydavau po ne vieną porciją ledų, susirasdavau draugų, o galiausiai sulaukiau ir pasiūlymo tekėti. Atėnus prisimenu su džiaugsmu, ten supratau, kad būti su savimi pačia man nėra nei nuobodu, nei sunku – atvirkščiai!

Šveicarija – nors Ciurichas, kuris buvo pagrindinis mano darbinės kelionės taškas, didelio įspūdžio nepaliko, kelionė traukiniu per šalį buvo kažkas tokio, kas privertė mane įtempti akis ir grožėtis grožėtis grožėtis, o po to ilgai medituoti sėdint ant suolelio prie geležinkelio stoties viduryje niekur.
Barselona
– mergaitiška gimtadienio kelionė su trimis Rasomis. Kelionė, pilna pokalbių, vyno ir cavos, juoko, maisto ir vėlgi daug nueitų kilometrų.

Stokholmas  trumputis pabėgimas laivu į lemputėmis pasipuošusį miestą buvo tai, ko reikėjo norint įsikrauti šventine nuotaika. 
Kitų metų planai? Kol kas savaitė Portugalijos keliuose vasarį ir žemėlapio apžiūra, ieškant kelionės taško rudeniui.


BĖGIMAS
Anot endomondo duomenų, šiemet nubėgau nei daug, nei mažai – 710 kilometrų. Sudalyvavau 7 varžybose, kurių atstumai svyravo nuo 3 kilometrų Šiaulių oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo taku iki 21,1 kilometrų aplink Rygos ar Vilniaus centrą.

Pusmaratonio distanciją įveikiau du kartus, kitąmet vėl planuoju pas jas sugrįžti (pilnas maratonas – dar tik tolimose svajonėse) ir, žinoma, gerinti rezultatus. Taip pat noriu išbandyti naujus bėgimo renginius ir naujas trasas, juk tikrai yra pasirinkimo!

Su sportu sieju ir daugiau Naujų metų planų. Visiškai tradicinis pasižadėjimas – tiesa, ne pradėti sportuoti, bet sportuoti daugiau negu iki šiol. Noriu 2017-aisiais pasijusti stipresnė ir padidinti raumenų tonusą. Pradžia Merginų garažo treniruotėse jau padaryta, reikia tik į jas dažniau nueiti ir viskas bus dar geriau!


MEILĖ
Per metus buvo keli susižavėjimai, kurie tam tikromis dienomis grasino išsprogdinti man smegenis. Buvo Tinder pasimatymų – ne vienas ir ne du, bet visi daugiau ar mažiau keisti. O tada, vieną vakarą, beveik netyčia, atsirado M.

Dabar kiekvieną dieną mokomės puoselėti savo santykius, kalbamės ir juokiamės bei pamažu drauge planuojame ateitį. Kas gali būti geriau?

O iš tiesų svarbiausia tai, kad per šiuos metus išmokau mylėti ir save pačią - tokią, kokia esu. Su nedidelėmis nuodėmėmis – priklausomybe nuo Candy Crush ar noru žiūrėti lėkštas romantines komedijas bei, žinoma, silpnybe kruasanams, su kiek naiviomis svajonėmis, bet su tvirtybe ir užsispyrimu siekti savo tikslo, nesvarbu, koks kvailas jis bebūtų.





Kaip visada, didelę gyvenimo dalį ir darbas pasiglemžė. Ypač vasarą, kai darbiniais reikalais teko kelis savaitgalius praleisti Kauno bei Palangos oro uostuose. Tad lėktuvų ir šiemet buvo nemažai. Vienas jų nuo spalio mėnesio visada su manimi – įsikūnijęs tatuiruote ant kojos. 

Taip pat šiemet išbandžiau dvigubą darbą – t.y. greta oro uostų dar mėginau komunikuoti kitame įdomiame projekte. Bet, deja, teko nuleisti rankas ir pasakyti, kad aš pernelyg mėgstu savo gyvenimą, kad visą jį atiduočiau darbui.

Lėktuvai liko. Ir grožėjimasis jais  tai turbūt niekada nenusibosta. 


Ir į tinklaraščio rašymą šiemet daugiau jėgų įdėjau  30 įrašų per metus gal ir nėra labai daug, bet ties kiekvienu padirbėta. Na, bent man taip atrodo. 

Populiariausieji šiemet:

Maisto pažadu neapleisti ir kitąmet. Žinoma, šioje srityje irgi turiu pamąstymų - pavyzdžiui, kad reikėtų riboti baltų miltų vartojimą ir pyragų mažiau kepti, kad reikėtų dar daugiau ir įvairesnių daržovių valgyti, ir, apskritai, daugiau galvoti apie sveiką ir švarią mitybą. Gal šiemet pagaliau pasiseks ir pavyks nuo žodžių pereiti prie darbų.


Susirašykim kitąmet, pažiūrėsim, kaip viskas einasi toliau!

Bučkis tiems, kurie skaito.

1 komentaras: